Uručeno još 16 ugovora u okviru konkursa za investicije u oblasti obrazovanja

Ove godine, na konkurs za investicije u oblasti obrazovanja usmeren je 91 milion dinara, a obrazovno-vaspitne ustanove mogle su da konkurišu za finansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investiciono i tekuće održavanje objekata. Uručivanje ugovora predstavnicima škola i lokalnih samouprava nastavljeno je danas u Novom Sadu, u Holu Pokrajinske vlade.

„Juče je u Pačiru uručeno osamnaest ugovora, danas u Novom Sadu šesnaest. Sredstva su dodeljena za 62 ustanove s teritorije AP Vojvodine – 63 miliona osnovnim školama, 20 miliona srednjim školama, tri miliona učeničkim domovima i pet miliona dinara predškolskim ustanovama”, izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš prilikom dodele ugovora.

Zahvaljujući konkursima za investicije u oblasti obrazovanja koje resorni sekretarijat raspisuje od 2017. godine, do sada je uloženo preko milijardu dinara u objekte koje koriste obrazovne ustanove.

„Sekretarijat ostaje odlučan da istraje u ostvarivanju svojih strateških obrazovnih ciljeva, a jedan od njih je obezbeđivanje boljih uslova za boravak i rad u ustanovama obrazovanja i vaspitanja”, istakao je Sakalaš.

Potpisivanje ugovora nastavlja se i narednih dana, i to 12. maja u Sremskoj Mitrovici u Domu učenika srednjih škola i 13. maja u Zrenjaninu, u Elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla”.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *