Ugrožene  nacionalne divlje vrste i glasanje za najlepšu poštansku marku Evrope

U saradnji sa JP Pošta Srbije, u utorak, 31. avgusta 2021, u 19 časova, u prostoru Digitalnog omladinskog centra, Vojvode Putnika 1, Gradska biblioteka u Novom Sadu organizuje predavanje na temu ugroženih nacionalnih divljih vrsta, kao i glasanje za najlepšu poštansku marku Evrope.

U okviru predavanja biće ukazano na važnost očuvanja prirode i ugroženih nacionalnih divljih vrsta životinja i biće predstavljena emisija prigodnih maraka čija je tema ugrožene nacionalne divlje vrste. Prisutni će biti pozvani da učestvuju u panevropskom onlajn glasanju za najlepšu poštansku marku Evrope i da podrže marku Pošte Srbije, koja kao motiv ima ugroženu nacionalnu divlju vrstu u Srbiji – stepskog sokola.

U saradnji sa Prirodnjačkim muzejom u Beogradu, Pošta Srbije je ovogodišnje izdanje prigodnih poštanskih maraka realizovala pod nazivom „Evropa – ugrožene nacionalne divlje vrste”. Izdanje sadrži dve marke sa motivima  ugroženih ptica na tlu Srbije (ušata ševa – eremophila alpestris i stepski soko – falco cherrug). Izdanje prati i prigodan koverat, a pušteno je u opticaj 12. maja.

Ova emisija jedna je od najvažnijih emisija godišnjeg programa prigodnih poštanskih maraka Pošte Srbije, a specifična je po tome što organizacija Post Evropa, koja deluje u okviru Svetskog poštanskog saveza i reguliše izdavanje poštanskih maraka svih evropskih poštanskih operatora. U okviru izdanja „Evropa” za svaku godinu određuje se jedna, zajednička tema za sve poštanske operatore, a svake godine organizuje i onlajn takmičenje za najlepšu marku Evrope. Marka Pošte Srbije je i ove godine u konkurenciji, a glasanje se završava 9. septembra.

Svi zainteresovani građani i građanke mogu da glasaju da poštanska marka naše zemlje pobedi na takmičenju na adresi https://europa2021.posteurop.org.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *