Manifestacija „Dani informatike u školama Vojvodine“ 18. decembra na FIMEK-u

Manifestacija „Dani informatike u školama Vojvodine“ 18. decembra na FIMEK-u
U sredu, 18. decembra 2019.godine, sa početkom u 11 časova, u Amfiteatru „Prof. dr Slavko Carić“ na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, po 13. put će se održati manifestacija „Dani informatike u školama Vojvodine“.

„Dani informatike u školama Vojvodine“ je manifestacija koja se realizuje u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Fakulteta „Fimek“. Organizator i realizator je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike.

Ovim ciklusom nastavlja se dodeljivanje nagrade i plakete pod imenom doajena informatike u Vojvodini prof. Stjepana Hana. Ova nagrada se dodeljuje svake godine najuspešnijoj školi u Vojvodini na polju informatike.

Vrednuju se sledeće aktivnosti:

• primena računara u rukovođenju školom;
• osposobljavanje nastavnika za primenu IKT u procesu nastave;
• revija obrazovnih softvera, odnosno izrada multimedijalnih prezentacija za nastavu, primena multimedija u nastavi (po posebnim propozicijama);
• praćenje učešća i uspeha učenika na takmičenjima iz informatike, robotike i FILMić-a,
• upotreba interaktivnih elektronskih tabli (po posebnim propozicijama);
• postojanje i funkcionalnost školskog sajta.

Cilj ovog projekta je da podstakne proces informatizacije nastave u školama Vojvodine kao i da se popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Izvor: mojnovisad.kom / Fotografija: Ilustracija/mojnovisad.kom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *