Kutak za kulturu – edukativne radionice za decu i mlade

Kutak za kulturu – prostor koji je na Klisi, u Novom Sadu,  otvoren u oktobru prošle godine, već tri meseca radi na povezivanju sa lokalnim stanovništvom, edukaciji dece, organizaciji različitih kulturnih sadržaja, sve to kroz prilagođavanje potrebama zajednice.
Od redovnog programa, planiranog za februar i april, Kutak izdvaja: pomoć u učenju, časove ruskog za mlade i starije, školicu engleskog – „Wonderland with Alice“, radionicu kreativnog pisanja, projekcije crtanih filmova, radionice Đ-inga, a polovinom ovog meseca očekuje nas i predstavljanje knjige o Džoniju Štuliću, projekcija dokumentarnog filma i predstava za decu.

Gospodar samoće u vremenu jedne zemlje

Knjiga posvećena jugoslovenskoj grupi „Azra“ i umetničkom stvaralaštvu legendarnog Branimira Džonija Štulića – „Gospodar samoće u vremenu jedne zemlje“ biće predstavljena 11. februara od 19 časova u Kutku za kulturu (Sentrandrejski put 106b). Drugačija po tome što nije napisana od strane kritičara, novinara ili muzičara, već obožavatelja Štulićevog rada, Zrenjaninca Mladena Maksimovića, knjiga se krajem prošle godine našla pred očima javnosti.

Projekcija dokumentarnog filma o uličnom plesu i predstava za decu

Projekcija dokumentarnog filma o vrstama uličnih plesova „Street Stylez“, čiji je reditelj američki koreograf i plesač Buddha Stretch, biće organizovana 22. februara u 17 časova. Nakon projekcije diskutovaće se o trenutnoj formi i značaju uličnih plesova. Diskusiju će voditi Vesna Pašćanović iz plesnog udruženja „Groove“.

Ekipa novosadskog lutkarskog pozorišta „Pozorište u koferu“ 29. februara u 11 časova prirediće predstavu za najmlađe kroz igru, lutke i animaciju.

izvor: rtv.rs
foto: Fondacija Novi Sad 2021

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *