Dinoboti i Transformersi osvojili Kinesku četvrt

U okviru 47. Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra – INFANT publika može da pogleda i izložbu skulptura “Trasnformersi i Dinoboti” autora Danila Baletića. Na otvorenom prosotru Kineske četvrti, kod buduće kulturne stanice OPENS, danas i sutra Novosađani mogu videti impozantne skulpture koje su bila izlagane širom sveta.

Danilo Baletić, majstor obrade metala, koji za realizaciju svojih dela “Skulptura Transformesi i Dinoboti” koristi odslužene industrijske materijale: metal i plastiku. Transpozicijom odbačenog industrijskog materijala/predmeta – stvorio je novi poetičan oblik dao mu suštinu, estetski i umetnički cilj, materijalizovao osnovnu ideju stvaranja nove vrednosti i odbačenog.

Priča o transformersima krenula je 2012. godine. Tada je ideja koja stoji iza njih bila zaštita životne sredine, poruka o transformaciji, promenama. Autor poručuje: transformacija je uvek prisutna u svima nama i oko nas. Izložba skulpture ukazuje na važnu poruku, transformaciji odbačenog u nešto korisno i lepo.

KCNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *