U Temerinu se rekonstruiše čak osamnaest ulica

Opština Temerin dobila je 153 miliona dinara na konkursu Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a taj iznos , uz 50 miliona koje je sama opština  izdvojila iz budžeta, biće iskorišćen za prvu fazu rekonstrukcije 18 ulica u tom mestu. Aktuelne radove u Ulici lipa i Tančić Mihalja obišao je, u pratnji lokalnih zvaničnika i predstavnika Fonda,  predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

„Do sada je urađeno sedam od planiranih 12 kilometara asfalta, a reakcije meštana su odlične. Sobzirom na to da nijedna ulica do sada nije imala završni sloj asfalta, ovo je prvi put posle 40 godina da će naši građani imati potpuno rekonstruisane ulice“, objašnjava predsednik opštineMladen Zec.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ističe da je reč o velikom poslu rekonstrukcije ulica širom Vojvodine, te da je cilj da se stigne do svakog građanina, svake kuće, kako bi kvalitet života ljudi bio unapređen.

„Temerin je samo jedna od tridesetak opština u pokrajini u kojima smo počeli rekonstrukciju, a za čitav posao izdvojeno je više od sedam milijardi dinara.  Najpre smo počeli sa rekonstrukcijom u Novom Sadu, po osnovu tri ugovora vredna dve milijarde i dvesta miliona dinara. Tu su i mnoge druge, manje lokalne samouprave. Smatram da je ovo velika stvar i važna vest jer nikada do sada nije ulagano toliko novca u taj sektor. Osim toga, Pokrajinska vlada finansijski učestvuje i u drugim projektima, među kojima je rekonstrukcija državnog puta prvog reda kod Sremskih Karlovaca, koja bi trebalo da počne u avgustu“, naveo je Mirović.

 

 

Tekst i foto: Vojvođanski novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *