Ulaganje u preduzetničku infrastrukturu i startape u Vojvodini

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević posetio je Poslovni inkubator Subotica, gde je sa upravom razgovarao o podršci poslovnim inkubatorima u Vojvodini, kao i o unapređenju njihovog poslovanja, sa ciljem poboljšanja poslovne klime za startap preduzeća.

Odgovarajući na pitanja medija, sekretar Ivanišević je istakao da je Poslovni inkubator Subotica jedan od dobrih primera kako se privreda pomaže, i zahvalio direktoru na uspešnom dugogodišnjem poslovanju.

„Svi mi koji smo odgovorni za privredu na teritoriji AP Vojvodine moramo da sarađujemo. Upravo ta saradnja biznis inkubatora, slobodnih zona, privrede i univerziteta važna je da bismo ostali ono što jesmo“, rekao je Ivanišević navodeći da je na Međunarodnoj izložbi u Dubaiju jasno istaknuto da je Vojvodina centar IT industrije i digitalne poljoprivrede u čitavom regionu.

„Pokrajinska vlada posebnim programima razvoja pomaže rad biznis inkubatora. Današnja poseta ima cilj da se napravi jedinstvo između Inkubatora, Ekonomskog fakulteta i slobodne zone sa idejom da se razviju posebni programi kraće i brže obuke u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija za lica koja su fakultetski obrazovana, a u skladu s potrebama tržišta rada“, rekao je Ivanišević.

Poslovni inkubator Subotica, koji postoji od 2006. godine, koncipira svoj rad tako da pruža podršku razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, kao i tehničke, poslovne i edukativne usluge svojim korisnicima – „stanarima“.

Pored toga, samom poslovnom klimom koju gradi već godinama, uz adekvatnu infrastrukturu, Inkubator se pokazao kao veoma efikasan za rast i razvoj preduzeća.

Prema rečima direktora Poslovnog inkubatora Subotica Srđana Ivanovića, najvažnija misija je upravo pomoć i podrška stanarima, kojih trenutno ima jedanaest, kako na lokalnom, tako i na pokrajinskom nivou, onima koji su tek osnovali firme, ali i onima koji posluju već nekoliko godina.

U okviru svog obrazovnog sektora, Poslovni inkubator Subotica organizuje obuke shodno potrebama preduzetnika – od osnovnog poslovanja, preko digitalnog marketinga, do projektnih manifestacija, a bavi se i humanitarnim radom i donatorstvom.

Obilazeći poslovni prostor, sekretar Ivanišević se uverio da su kapaciteti Poslovnog inkubatora Subotica trenutno popunjeni, da su profili stanara raznovrsni, a kompanije nisu starije od dve godine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *