Tri i po decenije bezuslovne razmene energije sa publikom – Ateist Rep slavi veliki jubilej

Tri i po decenije bezuslovne razmene energije sa publikom – Ateist Rep slavi veliki jubilej u Hali 2 Novosadskog sajma
Obeležavanje jubileja novosadske pank-rok grupe Ateist Rep se sve više približava. Šestog aprila se Matori pokvarenjaci, kako sami sebe nazivaju, vraćaju u grad i obeležiće 35 godina postojanja u Hali 2 Novosadskog sajma, što je ozbiljan broj za jedan bend i kada su u pitanju svetske prilike. Tri i po decenije bezuslovne razmene energije sa publikom širom Balkana, ali i Evrope. Tri i po decenije aktivnog učestvovanja na muzičkoj sceni, snimanja albuma i koncertnih turneja.
Žestok zvuk, prepoznatljiv humor, širok dijapazon pesničke naracije, groteskni junaci njihovih pesama, uvek zrela kritika postojećeg stanja, večita, ali nenamerna aktuelnost je ono što ih prati tokom čitave karijere.
Svoju pank-rok letelicu su izmaštali 1988. godine u novosadskom klubu Mašinac na koncertu Ramba Amadeusa, da bi je nekoliko meseci kasnije i zvanično stvorili, predstavili publici i sve do današnjeg dana uprkos svim turbulencijama, nevremenima i izazovima kroz koje je prolazio čitav region je nisu ugasili. Njihova pank- rok letelica je i dalje upaljena i radi pod punim gasom. Doktor Pop, Radule i drugari su i dalje prisutni na sceni, i dalje uspevaju da sa svakim albumom naprave pomak dalje, da zadrže staru publiku, ali da pridobiju i mlađe snage što se najbolje vidi na njihovim živim nastupima, što samo govori o tome koliko je Ateist Rep zapravo izvršio jedan od najvećih uticaja na Balkanu kada je u pitanju sviranje i razvoj rokenrol scene koja bez njih definitivno ne bi disala kako danas diše.
Posle 35 godina, Radule, dr Pop i drugari i dalje su na bini, a neki tekstovi i pesme su danas aktuelniji nego ikada, što samo govori o tome da je bend prošao test vremena i ako je u pitanju tri i po decenije konstantnog delovanja, navode organizatori iz Hale 2. Takođe, ono što se ne sme izostaviti jeste to da je Ateist Rap bend koji je izvršio jedan od najvećih uticaja na sviranje i razvoj pank-rok muzike na ovim prostorima. Za to je najbolji dokaz sve više i više publike, kako one koju su zadržali tokom tri i po decenije rada, tako i novih mladih snaga koji se pojavljuju na njihovim koncertima.
Sada je i došlo je vreme da se proslavi u istom gradu gde je sve i počelo, kako za bend tako i za njihovu publiku – 6. aprila u Novom Sadu. Domaćin slavljeničkog koncerta će biti Hala 2 Novosadskog sajma, mesto koje u poslednje vreme organizuje najprestižnije događaje u Novom Sadu kada je u pitanju muzika.
Šesti april je rezervisan za veliki koncert Ateist Rap-a, rezervisan je za Godinu kulture, Pritilend, sage o kultnim limuzinama Vartburg i Trabant, Dr Popa, za Lopove i Žace i sve ostale dobro poznate egzotične i groteskne likove i montipajtonovske događaje koji su ispripovedani i opevani u njihovim stihovima.
Ateist Rap ne bi bio to što jeste da na svojim koncertima ne daje priliku i mlađim snagama da se predstave publici. Ovoga puta će to biti zagrebačka grupa Mašinko, i novosadska grupa Pet Minuta slave, koji će otvoriti sigurno događaj godine kada je u pitanju Novi Sad i rokenrol.
Organizatori koncerta a najavljuju audio i vizuelni spektakl koji će se dugo pamtiti, a zainteresovani ulaznice za ovaj događaj mogu pronaći na svim Gigs Tiks prodajnim mestima kao i na onlajn Gigs Tiks prodavnici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *