Treća žrtva korona virusa u Srbiji, Vučić najavio masovna testiranja

Na konferenciji za novinare koja je počela nešto posle 18 sati, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je preminula i treća osoba koja je u našoj zemlji lečena od virusa korona. U pitanju je 60-godišnja žena koja je imala lakšu kliničku sliku bolesti.

On je najavio da su, u dogovoru s kineskim ekspertima, odlučili da promene strategiju i da se krene u napad na virus, prvenstveno tako što će se ubuduće raditi masovna testiranja. Takođe, i lakši slučajevi će ići na hospitalizaciju, a među mestima na koja će biti smešteni oboleli, spomenuo je i Spens.

Što se tiče policijskog časa, predsednik je rekao da se za sada vreme zabrane kretanja neće povećavati ali je zamolio građane da se kreću minimalno.

On je najavio da će biti mnogo veće kazne za ljude koji budu kršili pravilo izolacije i da će se organizovati striktna izolacija svakog obolelog. Preneo je mišljenje kineskih stručnjaka da ćemo, ukoliko se budemo striktno pridržavali mera, uspeti da izađemo iz krize za 29 dana.

Vučić je najavio i ekonomske mere pomoći za firme koje ne budu otpuštale radnike, ponovio je da neće biti smanjenja plata u javnom sektoru a da će celokupna penzija za mart, uvećana za 4.000 dinara, biti isplaćena 10 aprila.

izvor: mojnovisad.com / foto: Ilustracija/mojnovisad.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *