Teatrilova „Pepeljuga“ oduševila novosadske mališane

U okviru manifestacije „Leto u bašti Doma vojske“, koja se održava od 4. do 26. avgusta u Novom Sadu,  11. avgusta  izvedena je predstava „Pepeljuga“.

Stotine mališana pratilo je i učestvovalo u polučasovnoj predstavi koju je  pozorište i škola glume „Teatrilo“ adaptiralo tako da odgovara savremenom dobu i interesovanjima današnje dece, ali i da im predoči neke važne lekcije i društvene vrednosti.  Bašta Doma vojske bila je nedovoljno velika da primi sve radoznalce, koji su na kraju „bala“ i zaplesali na bini, i to  s Pepeljugom, Princem i Vilom.

Kako su nam objasnili u „Teatrilu“, ova dobro poznata priča, primenjena na stvarnost, otvara deci jedan nov, drugačiji pogled na bajku, pa kroz situacije kroz koje prolazi siromašna devojka koja nikada nije išla na bal, deca mogu da nauče osnove lepog ponašanja tj. manira, kao i brojne druge društvene vrednosti.

Kroz predstavu se jasno raspoznaje šta je lepo ponašanje, deca i sama upotpunjuju priču svojim znanjima i iskustvima, pre svega vaspitanjem koje nose od kuće, a ako neko u publici to tek treba da nauči, tu je dobra Vila da i njima i Pepeljugi pomogne da uvide kako se treba ponašati za stolom, na plesu, pred gostima i, naravno, pred Princem.

Adaptacija:  Ružica Bojović
Režija: Cvetin Aničić
Igraju: Emilija Milosavljević , Aleksa Jovčić, Ružica Bojović, Jelena Vasić

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *