Skraćeno radno vreme prodavnica, pošti i banaka

U skladu sa novim merama Vlade Srbije o ograničenju kretanja građana u cilju suzbijanja korona virusa od danas prodavnice mešovite robe i prehrambenih proizvoda, pekare, ugostiteljski objekti, banke, pošte i gradske pijace rade prema izmenjenom radnom vremenu.

Kompanija “Lidl“ obavestila je potrošače da će zbog novonastale situacije radno vreme svih Lidl prodavnica do daljeg biti od 8 do 18 h svakog dana.

 

Kompanija je apelovala na građane da u ovakvim situacijama postupaju odgovorno, poštuju vanredne mere i savete lekara da ostanu kod kuće, kao i da u prodavnicu idu onda kada je zaista neophodno i kupuju racionalno.

Apotekarska ustanova Lilly drogerije uvela je novo radno vreme tokom vanrednog stanja, pa će Lilly drogerije širom Srbije raditi radnim danima od 8h do 20h, dok je subotom radno vreme u većini drogerija od 8h do 15h.

Od danas i sve ekspoziture NLB Banke u Srbiji rade skraćeno, od 9h do 14h.

U saopštenju se navodi da je to još jedna mera koju NLB Banka realizuje kako bi doprinela borbi protiv širenja korona virusa u Srbiji.

Prema izmenjenom radnom vremenu rade i u pošte, a one koje su do sada radile tokom celog dana radiće od 10 do 17h, a subotom od 10 do 14h.

Radno vreme pošti koje rade nedeljom biće od 10 do 14h.

Kompanija Telekom saopštila je da je preduzela sve mere kako bi olakšali korišćenje usluga i pružili maksimalnu zaštitu i informisanost tokom vanrednog stanja.

Kako se navodi, poslovnice će raditi sa izmenjenim radnim vremenom, dok će korisnici i dalje moći da sve željene informacije dobiju putem sajta , pozivom kontakt centra na broj 0800 100 100, kao i putem društvenih mreža.

Najveći broj prodavnica Maksi, Tempo i Shop&Go u narednom periodu radiće prema skraćenom radnom vremenu od 8h do 18h od ponedeljka do subote, a nedeljom do 15h, dok će veće prodavnice nedeljom biti otvorene do 18h.

Novo radno vreme uveo je i maloprodajni lanac Merkator-S u okviru koga posluju IDEA, Roda i Merkator Hipermarketi sa ukupno 323 maloprodajna objekta.

Od ponedeljka do subote, 304 prodavnice u okviru tog lanca radiće do 18 časova, a njih 19 biće otvorene do 15h.

Nedeljom će 255 objekata širom Srbije raditi do 18h, a njih 67 do 15h.

Iz kompanije Merkator poručuju potrošačima da informacije o pojedinačnim radnim vremenima IDEA prodavnica, Roda marketa ili Merkator hipermarketa potraže na sajtovima idea.rs i roda.rs.

Uprava šoping centra Promenada u Novom Sadu donela je odluku da ograniči radno vreme od 10h do 18h.

Pomenute mere moraju da poštuju svi posetioci, kao i zaposleni u maloprodajnim objektima, kioscima i tehničkim službama šoping centra.

Osim izmenjenog radnog vremena šoping centra, do daljnjeg neće raditi bioskop Cineplexx Promenada i Pro Fitness Centar, dok će supermarket Univerexport i apoteka Galen Pharm raditi od 9h do 18h.

Gradske pijace radiće po izmenjenom režimu sve dok u Srbiji traje vanredno stanje.

Sve pijace koje se nalaze u sitemu „Gradskih pijaca“ radiće svakodnevno u periodu od 8h do 15h, počev od danas.

izvor: TANJUG, RTV
foto: RTV (Jaroslav Pap)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *