DOGOVORENA SARADNJA MUP-A I CENTRA ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DECU

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić  potpisali su u Novom Sadu Memorandum o saradnji MUP-a i ove nevladine organizacije.

Potpisivanje memoranduma o saradnji sa Centrom  za nestalu i zlostavljanu decu još jedan je primer da Ministarstvo unutrašnjih poslova snažno podržava sve aktivnosti usmerene na očuvanje mirnog i srećnog života svakog deteta –  istakao je ministar Bratislav Gašić.

„Jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova jeste bezbednost dece i naši pripadnici vrlo predano rade na prevenciji maloletničke delinkvencije, vršnjačkog nasilja, svakog oblika nasilja nad decom, i sprovodimo razne preventivne aktivnosti – edukujemo decu o tome šta je nasilje, koje sve vrste nasilja postoje, kako da se zaštite i kome da se obrate za pomoć i podršku. Veoma smo posvećeni svim oblastima bezbednosti dece. Jedini način da decu vratimo na pravi put jeste da sa njima razgovaramo, da sa njima radimo, da odgovorima na sva njihova pitanja i nedoumice, i da im, iznad svega, pokažemo da smo tu uvek za njih i da mogu da nam veruju“ – kaže ministar Gašić.

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić rekao je da se ovim protokolom formalizuje inače dobra saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

„Mi smo konkretizovali veliki broj stvari vezanih, pre svega, za implementaciju „Amber alert“ sistema, dobili smo kontakt tačke za brže reakcije samog MUP-a, kada mi imamo saznanja vezana za zlostavljanu decu ili generalno problema sa decom. Sada smo još bliži razvijanju strategije koja će se bazirati na prevenciji  vršnjačkog nasilja i maloletničke delinkvencije. Za nas je vrlo važno i unapređenje kapaciteta vezanih za nasilje na internetu i bezbednosti onlajn okruženja za naše najmlađe“ – precizira Jurić.

On  je posebno zahvalio na predusretljivosti i transparentnosti saradnje sa njegovom organizacijom, koje je Mnistarstvo unutrašnjih poslova ispoljilo nakon dolaska na njegovo čelo ministra Gašića.

Izvor: Vojvođanski novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *