NI TVRĐAVA NIJE ODOLELA NEPOGODI

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa potpredsednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom kulture Majom Gojković i saradnicima, obišao je objekte na Petrovaradinskoj tvrđavi koji su oštećeni tokom olujnog nevremena koje je u dva navrata zadesilo Novi Sad.

Novosadski gradonačelnik Đurić i ministarka Gojković sagledavaju štetu na Petrovaradinskoj tvrđavi
Novosadski gradonačelnik Đurić i ministarka Gojković sagledavaju štetu na Petrovaradinskoj tvrđavi

– Sagledali smo posledice elementarne nepogode koja je pogodila ovu kulturno-istorijsku celinu  Grada Novog Sada – dugu kasarnu, arsenal i jednostavnu kasarnu. Najveću štetu pretrpeo je krov na ovim objektima na čijoj sanaciji javno-komunalna i privatna preduzeća sa radnicima i mehanizacijom, vredno rade, a pomoć nam je stigla i od dve kineske kompanije. Cilj nam je da se hitno saniraju krovi kako bi sprečili veća oštećenja – izjavio je gradonačelnik Đurić.

Gradonačelnik je dodao da je prioritet, uz najveći gubitak jednog mladog ljudskog života, bila zaštita sugrađana od daljih opasnosti uspostavljanjem normalizacije saobraćaja, vodovodne i elektro-mreže.

Ministarka Gojković je istakla da trenutno u toku sagledavanje nastale štete koja je pričinjena na objektima kulture i spomenicima u Gradu Novom Sadu, kao i sveukupne štete i da će, nakon učinjene procene, Vlada Republike Srbije i Ministarstvo kulture pružiti svu moguću podršku Gradu Novom Sadu da se šteta sanira i dodala zahvalnost radnicima gradskih javno komunalnih preduzeća i društveno odgovornim kompanijama koje su iskazali društvenu odgovornost pružajući pomoć u ovim vanrednim prilikama.

izvor: Vojvođanski novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *