Do kraja godine fabrika BMTS zapošljava još stotinu radnika

Nemačko-kineska kompanija  „BMTS Technology“  u Srbiji  posluje od 2020.godine, a komponente za putničke automobile koje proizvode u Novom Sadu s velikim uspehom plasiraju na svetsko tržište. Prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i predstavnika pokrajinske i gradske vlasti, rukovodstvo BMTS-a najavilo je nova zapošljavanja već ove godine. 

 

„U fabrici u Novom Sadu trenutno radi 200 ljudi, a proizvode se punjači visoke efikasnosti za putna i komercijalna vozila, kao i druge visokokvalitetne komponente za auto-industriju,  naveo je potpredsednik kompanije zadužen za globalno tržište Emanuel Aba.  Kako je istakao, proizvodni kapacitet fabrike je oko dva miliona turbo-punjača godišnje, a plan je da se u narednom periodu prošire kapaciteti i poveća broj radnih mesta. “ D0 2026.godine planiramo da imamo više od 500 zaposlenih“, naveo je Aba.

 

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je, nakon obilaska pogona  u industrijskoj zoni Sever 4 u Novom Sadu, da „uprkos lošim vestima koje stižu iz sveta ne treba da sumnjaju u svoju državu koja će se izboriti sa svim poteškoćama“. Od čelnika fabrike, kaže, dobio je uveravanja da će do kraja godine  imati ukupno 311 zaposlenih, stotinu više nego sada, a do kraja 2024. godine čak 454 radnika. Predsednik je istakao da će država na više načina nastaviti da pomaže tom i drugim investitorima, ne samo kad je reč o subvencijama i obezbeđivanju prevoza za radnike, već i u razvoju istraživačkih centara, što je BMTS već isplanirao. „Doprinos investitora razvoju Srbije je neizmeran, a to je očigledno i na primeru Novog Sada, koji je za kratak period postao najznačajniji centar auto-industrije u našoj zemlji“, ocenio je Vučić.

 

Zajedno s predsednikom Srbije, BMTS u Novom Sadu obišli su i  ministarka privrede Maja Atanacković, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji su se prethodno sastali sa rukovodstvom  kompanije i razgovarali o nastavku saradnje.

 

Tekst i foto: Vojvođanski novinar (M.K)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *