Donska preduzeća donirala humanitarnu pomoć za izbeglice iz Donbasa

Rostovska oblast, 23. februar 2022.

Donska preduzeća agroindustrijskog kompleksa i robe široke potrošnje donirala su humanitarnu pomoć stanovnicima DNR i LNR, saopštava vlada Dona.

„Mnogi poljoprivrednici, preduzeća prehrambene i prerađivačke industrije, dobavljači hrane i maloprodajna preduzeća učestvovali su u prikupljanju dobrotvorne pomoći za ljude koji su bili primorani da napuste teritorije DNR i LNR i dođu u Rostovsku oblast“, ​​rekao je Viktor Gončarov. prvi zamenik gubernatora Rostovske oblasti.

Tako je, u centre za privremeni smeštaj u Rostovskoj oblasti, grupa kompanija Damate dopremila 400 kg smrznutog mesa i više od 1 tone kobasica i hrenovki . Ajutinska pekara isporučila je 9.000 pekarskih proizvoda. Takođe, čelnici preduzeća odlučili su da organizuju skladište za smeštaj humanitarne pomoći. Kompanija Akva-Don isporučila je 10 tona flaširane vode.

Preduzeća sa tržišta potrošača takođe su se pridružila prikupljanju sredstava. Hrana, kućna hemija, antiseptici, posuđe za jednokratnu upotrebu predati su centrima za privremeni smeštaj.

„Organizacije koje su našle priliku da podrže izbeglice mogu se nazvati dostojnim primerom društveno odgovornog poslovanja. U regionu se nastavlja prikupljanje humanitarne pomoći, a svakim danom raste broj preduzeća koja su spremna da svojim proizvodima pomognu ljudima u ovoj teškoj situaciji“, naglasio je zamenik guvernera.

Izvor: DON24.RU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *