„Glas Metohije“ ponovo u Prizrenu – obezbeđene donacije za srpske đake na Kosovu i Metohiji

Udruženje „Glas Metohije“  posetilo je Kosovo i Metohiju i tamošnjim učenicima uručilo donacije u vidu školskog pribora, kao što to godinama unazad čini početkom školske godine (kao i u brojnim drugim prilikama). Akciji su se pridružili i đaci iz Vojvodine,  a grupa humanitaraca koja je te poklone predala, posetila je duhovna jezgra srpskog naroda, odnosno bisere naše srednjovekovne istorije koji krase Prizren – carski grad. 

Članovi humanitarne organizacije „Glas Metohije“ iz Novog Sada i Beograda posetili su sredinom septembra neke od najvećih srpskih svetinja –  Prizrensku bogosloviju, Saborni hram Svetog Đorđa i crkvu Bogorodice Ljeviške, a bili su u prilici da se ponovo sretnu i druže sa meštanima Velike Hoče, koji su im i ovog puta bili domaćini.

„Glas Metohije“ veoma često organizuje ovakva putovanja, ne samo da bi pružili moralnu podršku Srbima na Kosovu i Metohiji i pokazali da su uz njih i u najtežim vremenima, već i da bi im uručili pakete pomoći i tim donacijama bar donekle olakšali svakodnevni život. Ovaj put obradovali su učenike škola u Cernici, Ropotovu i Tomancu, kojima su kupili školski pribor i igračke,  a novac za to obezbeđen je zahvaljujući pojedincima i organizacijama koji su se odazvali akciji, a koji su svesni koliko je deci iz naše južne pokrajine važna svaka vrsta pomoći . Humanitarnu akciju „Glasa Metohije“ podržali su  učenici i nastavnici OŠ „Svetozar Marković Toza  iz Novog Sada, OŠ „Đura Jakšić“ iz Kaća, kao i dve osnovne škole iz Zrenjanina: OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i OŠ „Servo Mihalj„.

Udruženje „Glas Metohije“ poziva sve one koji žele da učestvuju u njihovim čestim akcijama pomoći našem narodu na KiM, da detaljnije informacije o svemu potraže na internet stranici https://glasmetohije.org/ , kao i na društvenim mrežama.

 

Izvor: Glas Metohije, Vojvođanski novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *