Beogradski aerodrom zatvoren za međunarodni putnički saobraćaj, moguća i potpuna obustava ulaska putničkih automobila u Srbiju

Odlukom Vlade Srbije, međunarodni putnički avio saobraćaj sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, obustavlja se do daljnjeg. Odluka stupa na snagu danas u podne i svi avioni koji do tada budu poleteli sa polaznih destinacija, moći će bezbedno da slete na beogradski aerodrom. Za sve putnike koji slete obavezujuće su mere samoizolacije i njihovo eventualno kršenje biće strogo kontrolisano i kažnjeno u skladu sa zakonom.

Doneta je odluka da se zatvaranje šaltera javnih službi ne odnosi na Poresku upravu, Upravu carina i Upravu za trezor, s obzirom na to da bi njihovo zatvaranje narušilo nesmetano funkcionisanje države, pogotovo u periodu vanrednog stanja.

Sve mere i odluke Vlade donete u prethodnom periodu, kao i one koje će biti donete u danima koji slede, imaju za cilj isključivo zaštitu života i zdravlja svih građana Republike Srbije.

Vlada Republike Srbije apeluje još jednom na sve građane, a posebno na naše najstarije sugrađane, da u potpunosti poštuju sva uputstva Vlade u cilju očuvanja njihovog zdravlja.

Kako je najavio Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova država će danas razmatrati i pooštravanje mera kada su u pitanju granični prelazi.

„Hoćemo da razmotrimo mogućnost da, ukoliko vlada donese takvu odluku, zaustavimo u potpunosti putnički saobraćaj u smislu ulaska u Republiku Srbiju“, kaže Stefanović.

Svi apeli koje je država uputila našim građanima u inostranstvu, kaže, nisu „urodili plodom“.

„Oko 70.000 ljudi je samo u protekla tri, četiri dana uspelo da uđe u Srbiju i na takav način rizikuje bezbednost svih ostalih građana Srbije“, kaže ministar.

izvor: RTV, TANJUG, PRVA
foto: Tanjug (Tanja Drobnjak)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *