EXIT ће звучати боље него икад – на Арену стиже супермоћни светски аудио систем Meyer Sound LEO!

Сваким издањем Exita главне фестивалске бине продукцијски померају границе како би публика из целог света уживала у најквалитетнијем аудио-визуелном искуству доступном на овим просторима. Моћна mts Dance Arena, један од најпопуларнијих плесних подијума на свету, своју техничку супериорност из лета у лето показује кроз највеће иновације у продукцији, па се за прославу две деценије EXIT фестивала припрема нешто дословце невиђено на овим просторима. Своју премијеру за подручје целе југоисточне Европе од 8. до 11. јула имаће LEO, драгуљ Meyer Sounda, водеће америчке компаније специјализоване за велике аудио системе, којег на EXIT доноси Skymusic.

Квалитет звука на концертима, фестивалима и другим великим догађајима у овом делу Европе добија нову димензију јер је управо Skymusic однедавно поносни власник једног од најбољих система озвучења на свету – LEO. Овај систем је посебно осмишљен и дизајниран да кристално чисто и транспарентно представи све инструменте – бас, саксофон, бубњеве, гитаре, али и глас, без преклапања и међусобне колизије – и стиже на EXIT. Водећа рентал компанија у региону Skymusic се из године у годину брине о томе да Exitova публика ужива у свим продукционим достигнућима која су у том тренутку тренд у свету.

Као један од најпоузданијих система озвучења данашњице, у последњој фестивалској сезони LEO је био први избор бројних великих светских фестивала попут данског Роскилдеа, а радо се за њега одлучују и бројни искусни аудио инжењери из концертне музичке индустрије. Да је LEO подигао лествицу у систему озвучења сматрају „Big“ Mick Hughes, који последње четири деценије реализује концерте Metallice из аудио режије, његов колега из тима Florence & The Machine Ian Laughton, затим Larry Rock из Њујоршке филхармоније, као и Хендрик Фабри с Nature One festivala. LEO је дизајниран да буде вишенаменски и погодан за потпуно различите музичке жанрове, од класичне музике, преко жестоког рока, све до електронске музике.

Тако ће своју премијеру у овом делу Европе имати управо на mts Dance Areni, на којој ове године наступају најозбиљнија имена електронских жанрова музике, као што су Nina Kraviz, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Maceo Plex, Boris Brejcha, Hot Since 82, Honey Dijon, Solomun, Artbat. У ров Арене на свој „премијерни наступ“ стижу 24 звучника Meyer Sound LEO.

Фамозна плесна позорница Dance Arena широка је 36 метара, звук је постављен на посебно дизајнираним конструкцијама, како би се озвучио један од најзахтевнијих амфитеатарских простора на Петроварадинској тврђави. На овој бини је преко 400 расветних тела, а око 450 m2 LED екрана је постављено у посебно дизајнираном и познатом сценографском концепту. Преко 100 људи учествује у монтажи бине и реализацији програма. Комплетна бина, са свим конструкцијама и опремом, уноси се на позицију Dance Arene кроз тунел ширине 2,4 метара, висине 2,4 метара и дужине 50 метара, што је чини једним од најзахтевнијих продукцијско-архитектонских пројеката у Европи. Изградња комплетне mts Dance Arene траје пуних месец дана!

20. годишњица EXIT фестивала

еxит, маин, стаге, егзит

Велика прослава 20. годишњице EXIT фестивала биће одржана од 8. до 11. јула 2021. на Петроварадинској тврђави, а своје наступе већ су потврдила нека од највећих светских и регионалних имена, као што су David Guetta, DJ Snake, Sabaton, Roni Size и LTJ Bukem, Nina Kraviz, Jonas Blue, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Denis Sulta, DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat, Sheck Wes, Laibach, Amira Medunjanin, Хладно пиво, Рундек & Екипа, Senidah, Van Gogh, Војко В, Буч Кесиди и многи други.

Актуелне цене улазница до недеље!

Веома ограничен контингент улазница за EXIT фестивал 2021. по цени од 8.990 динара, налази се у продаји најкасније до недеље, 4. јула до краја дана, или раније уколико се количине распродају. У понуди је и ограничена количина једнодневних улазница, као и VIP GOLD улазнице. Могу се набавити путем званичне странице фестивала и путем продајне мреже Gigs Tix.

За викенд посебан попуст за онлајн куповину Visa картицом!

Данас и сутра, уз онлајн куповину једнодневних и четвородневних EXIT улазница Visa картицом могуће је остварити попуст од 10 одсто. Улазнице је могуће купити искључиво онлајн, путем званичне странице фестивала и онлајн на страницама Gigs Tix.

извор и фото:  EXIT festival

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *