ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВЉА: КИНЕСКИ ФЕСТИВАЛ СВЕТЛА У НОВОМ САДУ И БЕОГРАДУ

И ове године биће одржан, сада већ традиционални и омиљени Кинески фестивал светла. Под специјалним условима, без свечаног отварања, поштујући све епидемиолошке мере, посетиоци ће фестивал моћи да посете од 11. до 25.фебруара у Новом Саду у Лиманском парку и у Београду на Сава Променади испред Галерије Белграде. Улаз за посетиоце фестивала у оба града је бесплатан, а лампиони ће се палити сваког дана у 17х.


У организацији “Кинеског фестивала светла”, уз подршку Владе Републике Србије, Града Београда, Града Новог Сада, биће одржан трећи по реду „Кинески фестивал светла“ у Србији, уз чаробну инсталацију кинеских лампиона којом ће се званично прославити Кинеска Нова Година код нас!
Иницијатор и оснивач фестивала је уметник Слободан Тркуља, који већ дуже време ужива велику популарност у Кини и ради на културној размени између ове две земље. Недавно је са групом Балканополис учествовао у кинеском новогодишњем програму, на Пролећном фестивалу кинеске културе који се преносио у 36 земаља на 5 континената и који је гледало милијарду људи!


„Срећан сам што смо и у ово тешко време успели да организујемо фестивал и прикажемо чаролију лампиона који су занимљиви свим генерацијама. Много тога се променило од прошлог фестивала, живот је другачији али верујем да у нама и даље постоји потреба и жеља за лепим доживљајем. КФС ће бити права прилика да са породицом и драгим пријатељима изађете и посетите свет креативне игре светла.

Радује ме и што ће од 11. фебруара бити доступни КФС стикери https://vb.me/kineskifestivalstickers и на Виберу, те ћемо фестивалску радост и на тај начин моћи да поделимо са својим пратиоцима, док ће све информације о програму манифестације бити редовно доступне и у нашој Вибер заједници https://vb.me/kineskifestival . Молим све посетиоце да уживају у светлосном спектаклу поштујући епидемиолошке мере“ поручује уметник Слободан Тркуља.
Светлосни спектакл креирала је једна од водећих светских компанија за израду уметничких лампиона из Зигонга. Њихове светлосне инсталације увешће нас у чудесни свет маште и светла, који ће пођеднако бити занимљив и најмлађима и старијима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *