Отворена врата Спенса – први корак до спорта

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин отворио је  „Отворена врата Спенса – први корак до спорта“ коју je организoвало Јавно предузеће „Спортски и пословни центар Војводина“ у сарадњи са Асоцијацијом спортских ветерана Новог Сада и Савезом за школски спорт Града Новог Сада.

– Нови Сад је град спорта и сваким даном оправдава тај епитет промовишући и популаризујући спорт и спортске активности деце и младих, о чему сведочи и данашња акција. Данас су новосадски школарци имали прилику да се на лицу места упознају са спортским активностима које се одвијају у бројним спортским дворанама СПЕНС-а, да се опробају у разним спортовима и науче нешто ново о оним спортовима који их посебно интересују. Град Нови Сад ће посредством Управе за спорт и  омладину наставити да подстиче децу и младе да се баве спортом, да улaже у рад спортских клубова и да ради на унапређивању услова за још квалитетније бављење спортом – рекао је Огњен Цвјетићанин.

Директор ЈП „Спортски и пословни центар Војводина“ Драган Милић нагласио је да је програм покренут с циљем промовисања спорта, безбедног одрастања и очувања здравих навика младих Новосађана.

– Идеја је била да се кроз ову акцију привуку школарци из новосадских васпитно-образовних установа и да се упознају са спортским активностима које се одвијају у различитим спортским дворанама. Данас смо промовисали спортске капацитете нашег објекта, као и бројне спортске школе и организације са којима наше предузеће има дугогодишњу пословну сарадњу – рекао је Драган Милић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *