ИЗДАШНИЈИ БУЏЕТ ЗА ВОЈВОЂАНСКИ СПОРТ

Спортским савезима следује 102 милиона динара из покрајинског буџета

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста представницима покрајинских спортских савеза представио је план финансирања спорта у АП Војводини за 2023. који би требао да удовољи  најзначајнијим активностима и обавезама у наредном периоду и потребама даљег унапређивања њиховог рада.

„Буџет за функционисање покрајинских спортских савеза за наредну годину знатно је увећан и износи 102 милиона динара, од чега је 95 милиона намењено годишњим програмима, док ће 7 милиона динара бити усмерено за стручно усавршавање тренерима“ навео је Баста и посебно истакао да ће 2023. бити издвојено 20 милиона динара за стипендирање младих спортиста из АП Војводине, подсетивши да им је лане било намењено 18 милиона динара.

Знатно је повећано и финансирање посебних програма покрајинских спортских савеза тако да ће они сада бити подржани са више од 48 милиона динара, док је 2022. та подршка била 29 милиона.

Поводом конкурса за допринос развоју спорта, за који је било издвојено 43,5 милиона динара, ресорни секретар је наговестио да сада ову област очекује подршка од чак 65,6 милиона динара, што је изузетно важно због стратешког приступа унапређењу спорта и улагањима у његов будући развој.

Такође, за међународне спортске приредбе ће бити издвојено 30 милиона динара, за афирмацију жена у спорту 10 милиона, а за подршку школском спорту 8 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *