СТАРТОВАЛА 14. МЕЂУНАРОДНА РЕГАТА „ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ“

Међународна регата „Воде Војводине“, 14. по реду, почела је данас и трајаће до 29. јуна, на Дунаву, Тиси и каналу Дунав – Тиса – Дунав, на којој ове године учествује 85 пловила и око 250 учесника. Током девет дана, наутичари ће пловити на кружној рути Нови Сад – Перлез – Бабатово – Бечеј – Турија – Руски Крстур – Каравуково – Бачка Паланка – Нови Сад укупне дужине око 300 километара. Отварању регате присуствовао је члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић.

– Веома ми је драго што се данас налазим на традиционалном окупљању на Дунаву, а повод за то је Међународна регата коју организује ЈВП „Воде Војводине“ 14 година за редом. Чињеница је да сваке године много љубитеља пловидбе из читавог региона, долази  и то у све већем броју, што говори о популарности и интересовању за регату. Осим што је ова регата значајна за промоцију рекреативне пловидбе и природних богатстава на каналу Дунав-Тиса-Дунав, она доприноси подизању еколошке свести грађана. Такође, значајно утиче и на промоцију туристичких и наутичких потенцијала овог региона. Свим учесницима регате желим пријатан и леп боравак на Дунаву, и да са ове пловидбе понесу најлепше успомене- рекао је Милорад Радојевић.

Извршна директорка ЈВП „Воде Војводине“ Данка Васиљевић је истакла да је ове године организован наградни конкурс за заштитни знак овогодишње регате у сарадњи са Факултетом техничких наука, а студенткиња тог факултета Драгана Илић добитница је новчане награде у износу 120 000 динара.

– Ове године стављен је акценат на промоцију риболовних вода и риболова. Сви учесници регате на поклон добиће штап за пецање, а у овом спорту опробаће се и деца и одрасли на такмичењу које ће бити одржано 25. јуна у Србобрану на новоизграђеним пецарошким местима. Ова регата има и хуманитарни карактер и учесници регате ће сакупљати пластичне чепове, а у сарадњи са Удружењем „Чепом до осмеха“ средства ће бити усмерена на куповину дечје ходалице за четрнаестогодишљу девојчицу из Футога. Крај регате ће бити у знаку обележавања Међународног дана Дунава на Штранду за који је припремљен богат културно-уметнички програм – рекла је Данка Васиљевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *