Свечана премијера филма Света Петка – Крст у пустињи 7. септембра у Арени

Јесењу сезону свечаних премијера у биоскопу Arena Cineplex отвориће филм редитеља Хаџи-Александра Ђуровића, “Света Петка – Крст у пустињи” који смо чекали 20 година. Свечана премијера којој ће присуствовати део ауторске и глумачке екипе филма биће одржана у среду, 7. септембра од 20 часова у биоскопу Arena Cineplex. Улазнице за свечану премијеру филма су у продаји на благајнама биоскопа.

Филм је настао по истинитој причи и бестселер роману „Петкана“ Љиљане Хабјановић Ђуровић и доноси нам причу стару вековима која и данас снажно живи у верницима и поштоваоцима Свете Петке.

Побожна девојка Параскева, напушта свој живот међу људима у граду Константинопољу и одлази у Јорданску пустињу где проводи наредних 40 година свог живота борећи се са искушењима, гресима и унутрашњим демонима. Пратимо њен пут од обичне девојке до највољеније и најпоштованије Светитељке Православља.

Бочна прича нам говори о две жене (арапкињи Зејнеби из бедуинског племена и Параскеви) које потичу из различитих културних, социјалних и верских средина, али деле исте људске емоције, вредности и стварају необично пријатељство својим чистим срцима. Током боравка у пустињи, Зејнеба је Параскевин једини пријатељ, али и огледало и одраз спољњег света који је Параскева напустила.

Ова прича нам говори како људи могу да победе своје слабости. Теме филма су универзална морална питања човечанства, што га чини актуелним и данас, било где на свету.

извор и фото: Arena Cineplex

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *