СВЕЧАНА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „НЕБЕСА“ СРЂАНА ДРАГОЈЕВИЋА 18. НОВЕМБРА У БИОСКОПУ CINEPLEX ПРОМЕНАДА

Необична филмска алегорија са елементима црне комедије „Небеса“, редитеља бројних култних филмова, Срђана Драгојевића, након светске премијере на фестивалу у Локарну, биће премијерно приказана 18. новембра у биоскопу Cineplex Променада од 20 часова. Свечаној премијери присуствоваће и део ауторске и глумачке екипе филма. Карте су у продаји на благајни биоскопа Cineplex Променада.
Филм „Небеса“ представља провокативну филмску причу која се бави изазовима хришћанства у пост-социјалистичком друштву, испричана у три поглавља, током три декаде савремене историје. Кроз приче смештене у 1993. 2001. и 2026. годину, пратимо шест главних јунака чије су судбине одређене БОЖЈИМ ЧУДИМА која усмеравају њихове судбине.
“Небеса” постављају нека од суштинских питања савременог тренутка: Верујемо ли у Христа или се клањамо златном телету, идолу кога опредмећује новац, успех, конзумеризам, похлепа? Како да разликујемо божји дар од ђаволовог искушења? Када је, оно сто се чини као милост од Бога, заправо проклетство које јунака приче води у пропаст? Да ли је Бог у кога верујемо онај старозаветни, Бог који кажњава и тражи жртве или Бог милосрђа и праштања из Новог завета?
Филм који поставља бројна питања али не нуди једнозначне одговоре, већ оставља гледаоцу слободу да о њима размишља. И на крају, филм који се допада и верницима и атеистима, из потпуно опречних разлога.
Улоге у овом несвакидашњем филмском остварењу поверене су Горану Навојцу, Ксенији Маринковић, Бојану Навојцу, Наташи Марковић, Нели Михаиловић, малој Сани Костић, Милошу Самолову, Срђану Жики Тодоровићу, Ралету Миленковицу, Николи Пејаковићу, Милошу Тимотијевићу, Анђелки Прпић, Ани Мандић и другима.
“Небеса” су први наш филм који је настао као копродукција свих шест земаља еџ Yугославије: Србије, Хрватске, Словеније, Северне Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, уз подрску АРТЕ телевизије, немачког МДМ фонда и Еуроимаге-а.

https://www.youtube.com/watch?v=egSKZzRq3IA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *