СВЕЧАНА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „ДЕСЕТ У ПОЛА“ УЗ ГЛУМАЧКУ И АУТОРСКУ ЕКИПУ У АРЕНИ CINEPLEX

Свечана премијера комедије босанско-херцеговачког редитеља Даниса Тановића “Десет у пола” заказана је за 29. новембар у 20:30 часова у биоскопу Арена Cineplex. Црвеним тепихом проћи ће део ауторске и глумачке екипе филма коју ће након пројекције публика имати прилику да поздрави аплаузом. Карте су у продаји.
Тановићев филм “Десет у пола” настао је у оквиру пројекта Сарајево град филма за глобалне екране (СЦФ ГС) Обала Арт Центра и Турске државне радио-телевизије (ТРТ) и уз подршку БХ Телекома и Висит Сарајево.
Главне улоге у филму играју Бранко Ђурић и Изудин Бајровић.
Радња филма догађа се у Сарајеву, у мају ове године. Башчаршија покушава да се опорави од дуге и тешке пандемијске године. Пандемија још траје, али ипак – долази лето, постоји нада да би се ствари могле, барем накратко, поправити. Када једно јутро у Енесову ћевабџиницу уђе Загрепчанка која каже да је дошла да поједе ”најбоље ћевапе у Сарајеву”, он је пошаље код Изе, да би тако и он традиционално могао након прве услужене муштерије приуштити себи задовољство прве јутарње кафе. Овај сасвим безазлен, пријатељски гест, изазива потпуни распад комшијског, пословног и приватног живота, не само Енесовог и Изиног, већ и целог града. Где се једу најбољи ћевапи у Сарајеву?
Регионални биоскопски дистрибутер филма “Десет у пола” је дугогодишњи партнер Сарајево Филм Фестивала Кон филм групација у сарадњи са компанијама Арт Виста и Оскар филм.
Филм је приказан на фестивалима у Турској у Истанбулу – Боспхорус Филм Фестивал и у Дохи у Катару на Ајyал Филм Фестивалу.
Трејлер филма: https://www.youtube.com/watch?v=LX_fQXkj6ek

Карте су у продаји на благајнама биоскопа Арена Cineplex.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *