Премијера прве две епизоде серије „Кљун” на затварању 28. Фестивала европског филма Палић

Последњег дана 28. Фестивала европског филма Палић, на Летњој позорници на Палићу у 23 часа ће, као специјална пројекција, премијерно бити приказане прве две епизоде нове српске серије „Кљун“ у режији Јелене Гавриловић и Уроша Томића. У фокусу ове серије је Соња Кљун, амбициозна детективка из Београда, послата у Суботицу да испита серију сумњивих самоубистава. Али када је истрага одведе на траг озбиљне завере, Соњу почињу да прогањају снови из њене трауматичне прошлости, и још страшније будућности.
На завршној конференцији за медије Фестивала европског филма Палић, о серији су говорили редитељи Јелена Гавриловић и Урош Томић, глумци Ивана Вуковић, Стефан Вукић и Мићко Љубичић, и продуценткиња Биљана Првановић.
Редитељка Јелена Гавриловић је поводом премијере серије на Палићу рекла: „Пре годину дана смо били овде и снимали, па ће доћи доста људи који су учествовали у самој серији и појављивали се у разним деловима снимања. Ми се стварно баш радујемо”.
Редитељ Урош Томић је о пројекцији на филмском фестивалу рекао: „Свака серија је рађена прво за телевизију и за тај формат. Онда је стварно велика трема када је гледате на платну и пред публиком. Мислим да ће за нас ово бити озбиљан тест, али најбоља публика је одавде, она која воли филм. Ми јесмо пробали да ову серију направо тако да барем помало буде филмска”


Глумица Ивана Вуковић говорила је о лику детективке Соње Кљун, коју тумачи у серији: „Мени је интересантно и узбудљиво било то што је заправо више улога у којима она мора буде, чешће невољно. Ту су улоге мајке, инспектора на крвним деликтима, супруге, ћерке, партнера, и она се не сналази најбоље у њима. За мене је можда улога мајке била најзначајнија, и одатле су се покретале њене друге улоге”.


Поред редитеља Јелене Гавриловић и Уроша Томића, на серији су радили и сценаристи Матија Драгојевић и Љубица Луковић. Улоге тумаче Ивана Вуковић, Дрена Мршић, Стефан Вукић, Мићко Љубичић, Љиљана Благојевић, Ивана В. Јовановић, Љубиша Милишић, Мирко Влаховић, Марио Кнезовић. Фотографију потписује Душан Грубин, монтажу је радио Немања Ћеранич, а сценографију Ливија Микић и Невена Мијушковић. Костимографкиња је Татјана Стругар, музику је писао Владимир Пејковић, док је за звук био задужен Владан Коки Кораћ. Продуцент серије је Биљана Првановић, а креативни продуцент Срђан Драгојевић.

извор: КомуникАрт

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *