Бјелогрлићеви „Чувари формуле“ у среду пред новосадском публиком

Свечана премијера новог филма у режији Драгана Бјелогрлића „Чувари формуле“, уз присуство дела глумачке и ауторске екипе, заказана је за среду, 25. октобар од 20 часова у биоскопу Арена Синеплекс. Филм који говори о хуманости и емпатији, истинита прича о деценијама скриваном акциденту у Винчи стиже на велико платно биоскопа Арена уз црвени тепих и свечану премијеру. Улазнице у продаји!
У јеку хладноратовске кризе, група научника у Институту Винча спроводи тајни пројекат који предводи професор Драгослав Поповић. Стицајем непредвиђених околности, они бивају изложени смртоносној дози зрачења, због чега их југословенска тајна полиција одводи на лечење у Клинику Кири у Паризу. Француски докторски тим на челу са професором Жоржом Матеом закључује да је њихово стање критично и да су им дани одбројани. Он предлаже да се по први пут у историји изведе деликатна и неизвесна интервенција. Да ли је у питању експеримент над живим људима или он заиста жели да им помогне – постаје мучно питање за југословенске научнике.
У насловним улогама су Радивоје Раша Буквић и прослављени француски глумци Алексис Маненти, Оливије Бартелеми и Ан Сера. Директора института „Винча“ Павла Савића игра Предраг Мики Манојловић, а шефа државне безбедности СФРЈ Леку Ранковића – Драган Бјелогрлић. Улоге младих југословенских научника тумаче Јован Јовановић, Алиса Радаковић и Огњен Мићовић.
Филм је урађен по мотивима романа професора Горана Милашиновића „Случај Винча“, а као сценаристи потписују се Вук Ршумовић уз Огњена Свиличића и Драгана Бјелогрлића.
Трејлер филма: https://www.youtube.com/watch?v=iYXDub-9xyc

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *