У плану свеобухватна реконструкција Музеја савремене уметности

Пројектантска кућа ДБА и Музеј савремене уметности Војводине потписали су уговор вредан 18 милиона динара који подразумева израду пројектно-техничке документације за свеобухватну реконструкцију објекта Музеја. Тај посао финансираће Покрајинска влада, а планирано је да буде завршен за 150 дана. 

Директорка Музеја Бранислава Секулић подсетила је након потписивања уговора да је Покрајинска влада у протекле три године финансирала и уређење платоа испред зграде, као и сутеренски простор. „Веома смо захвални Покрајинској влади на досадашњим улагањима у овај музеј, првобитно замишљен као Музеј револуције, али убрзо након те 1972. пренамењен у Музеј савремене уметности Војводине. Нова средства од Покрајинске владе помоћи ће нам да, уз комплетну обнову, речимо и проблеме с којима се годинама мучимо, као што је депо и изложбени простор“, рекла је Секулићева.

Покрајинска секретарка за културу, информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, која је присуствовала потписивању уговора у Музеју, истакла је да је усмеравање новца из покрајинске касе у тај музеј површине 3000 квадратних метара – само део средстава која су у протеклих шест година уложена у институције културе и установе у свим локалним самоуправама у Војводини. „Више од 11 милијарди динара издвојили смо за културу  од 2016. до данас, а у Музеј савремене уметности Војводине више од 112 милиона. Овај простор биће драгоцен за све уметнике који излажу овде, али и за све оне који овде раде и добиће, после 51 године од оснивања, боље услове за то“, истакла је секретарка Милошевић.

Извор/фото: Војвођански новинар

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *