СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА БЛОКСТОК

Парк је спреман, а ти?

Покошена трава и третирана површина у новосадском железничком парку значи само једно: све је спремно за Блоксток, који се ове године одржава 6. Јула! Ове године, од 19 часова, имаћемо прилику да слушамо Мајкана, Амајлију, Блажу и Кљунове, као и Саншајн и Атеист реп.

Победник конкурса за демо бендове, као и сваки пут, имаће прилику да отвори Фестивал, а ове године то је зрењанински бенд Ресторе.

„Пристигло је чак 14 пријава сјајних  младих бендова из Новог Сада, Београда, Зрењанина, Вршца, Шапца, Бачког Петровца, Селенче, Челарева…  Сваке године нам је ово један од највећих изазова у организацији фестивала, јер је заиста незахвалан и тежак посао бирати између толико великог броја једнако посвећених и талентованих младих људи“, објашњава један од организатора Фестивала, Александар Пирић. 

„Наступ на овогодишњем Блокстоку, нама као почетничком бенду, пре свега је јединствена прилика да се представимо већој и различитој публици. Огромна нам је част што ћемо делити бину са тако великим бендовима и наравно, очекујемо да ћемо стећи много нових познанстава, контака и потенцијалних сарадњи у будућности“, додаје Андреа Радојчић из бенда Ресторе.

Атрактивни сценски наступи, пуни енергије, навијачке кореографије и публика која итекако испуњава ону од 7 до 77 заштитни су знак једног од најстаријих новосадских фестивала. Ове године чак два бенда враћају се на Фестивал, а судбина је тако хтела да оба обележавају чак 30 година континуираног рада.

„Иако стара добра каже двапут је двапут, нама је ово трећи пут да се враћамо на Блоксток. Наши први наступи су били луди у сваком погледу, било је еуфорично и за нас који смо успели да пласирамо хитове и за публику. Надам се репризи те енергије,“ поручује фронтмен бенда “Прљави инспектор Блажа и Кљунови”, Игор Блажевић.

Посебан „штимунг“ фестивалу даје и дугогодишња сарадња организатора са „Мото унијом Војводине“, организацијом која окупља велики број мото клубова из покрајине. Дефиле двоточкаша најпрометнијим градским булеварима и изложба у парку сваке године представљају својеврсну атракцију за посетиоце, али и доприносе афирмацији бајкерске субкултуре.

„Када причамо о Блокстоку, начин на који га доживљавамо, све моје комшије, пријатељи и ја, није у првом реду само музички фестивал. То је један комшијски фестивал, једна специфична прича везана за тај крај у којем сам одрастао. То је пре свега акценат на једном дружењу на једним добросуседским односима. Не кажем да квалитетна музика, добри и млади бендови које је Блоксток изнедрио нису плод тога, али у основи и сржи приче јесте нека друга филозофија,“ објашњава директор Фестивала, Марко Танчик.

И ове године, из безбедносних разлога, апелује се да посетиоци не уносе пиће у стакленој амбалажи у парк, као и да се не приближавају железничкој прузи. Фестивал ће бити отворен у 19.00 часова, а свирке ће се одржавати до један сат иза поноћи.

Фото: Марко Ристић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *