КОНЦЕРТ КЕМАЛА ГЕКИЋА У СИНАГОГИ

Кемал Гекић поново долази у наш град овај пут с програмом под називом
“Нешто сасвим другачије”. Не пропустите!

Оригиналност, убедљивост и снага интерпретације су особености које се приписују овом великом уметнику – једном од највећих и најузбудљивијих пијаниста данашњице, чије свирање хвале како критичари тако и публика целог света.

Уторак, 31. март 2020, Синагога, 20,00 часова!

КЕМАЛ ГЕКИЋ

На програму:
Адамс, Гинастера, Багдасариан, Капустин, Ален, Лецуона, Нусса, Кхацхатуриан, Гекић

Продаја улазница почиње у понедељак 27. јануара у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344) радним данима од 8х до 14х, као и два сата пред почетак концерта у холу Синагоге.
Он-лине резервације и куповина карата на: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login
Цене карата: 1.200,00 динара партер средина и централна галерија и 1.000,00 динара партер са стране.

Оно што га чини толико јединственим је његов уметнички кредо који обухвата познавање свих чињеница потребних за реконструкцију оригиналних идеја у комадима које свира и моћ да их оживи пред публиком данашњице. Он пружа фасцинантне, бескомпромисне и увек нове интерпретације.

Кемал ГЕКИЋ је дипломирао 1982. године на Академији уметности у Новом Саду, а исте године је био примљен на клавирски одсек у звање асистента. Последипломске студије завршава 1985. године када постаје сензација Шопеновог такмичења у Варшави.

Од 1985. интензивно концертира широм Европе, САД-а, Канаде, Јапана, Африке, Совјетског Савеза, Средњег и Далеког Истока.
Његове концерте преносиле су разне ТВ станице: РАИ Италија, ТВ Португал, ТВ станице бивше Југославије, ХНК Јапан, Полтел Пољска, Египатска ТВ, НДР Немачка, РТВ УССР, Интервизија, ПБС САД и ЦБС Канада.
За своје снимке Кемал Гекић је награђиван у Европи, Америци и Јапану за оригинална и проницљива виђења музике Хендла, Моцарта, Шопена, Скрјабина и Листа.
Рођен у Сплиту, Кемал Гекић живи и ради у САД-у.

извор: МОНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *