Kaleidoskop kulture od 2. septembra u Novom Sadu

Ovogodišnji Kaleidoskop kulture, jedan od najvećih programskih lukova u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, biće održan od 2. septembra do 8. oktobra, saopštili su danas organizatori.

Kako je najavljeno, i ove godine će tokom pet nedelja biti predstavljeno pet vrsta umetnosti: likovna, izvođačka, književnosti, primenjena i arhitektura, čime će se kroz različite procese spojtiti umetnici, ustanove kulture, nevladine organizacije, građani i posetioci.

Za razliku od prošle godine, ovog puta će se ostvariti i nekoliko saradnji sa evropskim partnerima manifestacije, među kojima su Ars Elektronika iz Graca, austrijska galerija St. Polten, evropske ambasade i drugi, a obnovljena je saradnja i sa Infantom, Filmskim festivalom Obnova i CGA konferencijom.

U okviru nedelje književnosti biće upriličen prikladan program, kao i nekoliko izložbi pri nedelji vizuelne umetnosti, dok će festival zatvoriti festival nedeljom primenene u saradnji sa PDP konferencijom.

Takođe, u toku trajanja manifestacije je planiran i koncert na otvorenom ispred zgrade Banovine u Novom Sadu, koji će doprineti ovom pokretu promovisanja slike raznolikosti ovog grada.

izvor: Fondacija Novi Sad 2021

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *