Сутра почиње Глобални самит иновација

Привредна комора Србије позвала је домаће компаније да учествују на онлајн „Глобалном самиту иновација“ од 18. до 20. маја, који ће окупити више хиљада иноватора и инвеститора из целог света.

Током догађаја планиране су интерактивне хибридне радионице и виртуелни панели на којима ће се дискутовати о зеленој транзицији, дигиталној трансформацији и опоравку сектора од корона вируса, најавила је Привредна комора Србије (ПКС).

У оквиру самита биће организовани и онлајн састанци компанија за које је задужена Европска мрежа предузетништва (ЕЕН).

„На панелу посвећеном Западном Балкану представићемо веома занимљиву платформу, коју реализујемо заједно са колегама ЕЕН из региона, намењену приступу изворима финансирања за мала и средња предузећа“, објаснила је Катарина Момчиловић Матић, виши саветник у Центру за ЕУ интеграције ПКС.

Додала је да је намера да се путем информативне платформе представе ЕУ и регионални програми и фондови доступни фирмама са Западног Балкана, као и да се током године одржи догађај намењен умрежавању малих и средњих предузећа и финансијских институција које те програме спроводе.

Креирање платформе подржала је Европска комисија, навела је Момчиловић Матић.

Привредна комора је саопштила да Глобални самит иновација представља место окупљања иновативних предузећа и међународних инвеститора, али такође пружа могућност за размену знања, промовисање производа и технологија, добијање најновијих информација о глобалним трендовима и иновацијама, као и умрежавање са потенцијалним комерцијалним и технолошким партнерима.

Додаје се да се заинтересовани за учешће на онлајн „Глобалном самиту иновација“ могу пријавити на линку www.gis2021.b2match.io/

извор: Танјуг
фото: промо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *