УМЕТНИЦИ ПРОТИВ КОРОНЕ

ЗА НЕДЕЉУ ДАНА ЈЕ ФЕЈСБУК ГРУПА #УМЕТНИЦИПРОТИВКОРОНЕ СТЕКЛА ВЕЛИКУ ПОПУЛАРНОСТ ТАКО ДА САДА ИМА ПРЕКО 2500 ЧЛАНОВА КОЈИ СУ ОБЈАВИЛИ, КОМЕНТАРИСАЛИ ИЛИ РЕАГОВАЛИ НА САДРЖАЈЕ ВИШЕ ОД 11.000 ПУТА

Много је више објава са самим хештегом на Фејсбуку, Инстаграму и другим друштвеним мрежама.

Како би био олакшан приступ групи, прорадио је и веб сајту www.umetniciprotivkorone.rs који служи само да би људе директно упутио ка Фејсбук  групи.

У групи нису само уметници, професионалци, већ и аматери, а највећи број је љубитеља уметности који уз садржаје објављене у овој групи квалитетно проводе време у свом дому поштујући инструкције Владе Републике Србије и наших медицинских стручњака.

#уметниципротивкороне је постало место сусрета, комуникације и размене појединаца из целог региона.

Марко Стојановић, председник Светске организације пантомимичара и покретач ове иницијативе је рекао: „Много пута је до сада цитирана реченица коју сам написао у опису групе и у првој објави за медије: Уметници нису лекари, али јесу “доктори” за душу“ и верујем да ће како време одмиче бити све истинитија и значајнија. Време ће показати колико је у тренуцима кризе важно спасавати и душу човека, његову вољу и морал, а не само његово тело.“

„Подсећам вас да су поред малих и средњих предузећа, на посебно великом економском и егзистенцијалном удару слободни уметници без сталног запослења, чији сваки динар зависи од продате улазнице, одсвираног концерта, одигране представе или одржаног часа. Нико нема залихе пара већ сви ми преживљавамо од хонорара. И поред тога уметници су несебично почели да се удружују и своја уметничка дела бесплатно да деле са другима и у нашој групи #уметниципротивкороне,“ додао је Стојановић и још једном позвао све уметнике да бесплатно објаве своја уметничка дела и часове своје уметничке специјалности са свима који су у изолацији, карантину и са свима другима.

извор: http://www.advertiser-serbia.com/
фото: фејбук #уметниципротивкороне

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *