ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА ДЕЦЕ СА АУТИЗМОМ У ТЦ „ПРОМЕНАДА“

Саветница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић присуствовала је обележавању 3. децембра – Међународног дана особа са инвалидитетом у ТЦ „Променада“ где је уприличена изложба слика деце са аутизмом из удружења „Друштво за особе са аутизмом Новог Сада“ и хуманитарна берза књига „Волим књиге“. Изложбу је организовало Удружење „Живот као инспирација“ у оквиру пројекта „Проводим дан – како најбоље знам!“ подржаног од стране Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања и Канцеларије за младе Града Новог Сада.

– Данас кад обележавамо 3. децембар – Међународни дан особа са инвалидитетом изузетно је важно да сви заједно скренемо пажњу јавности на њих, њихово укључивање у свакодневни живот, и да пре свега утичемо на смањивање дискриминације. С друге стране, правилним односом према таквим људима, у смислу једне подстицајне климе, како у породици, тако и шире, позитивно делујемо на њихов развој и уклапање у друштвену средину. Град Нови Сад води одговорну социјалну политику и настоји да у пуној мери пружи подршку свима који сe баве обезбеђивањем бољих услова за живот особама којима је потребна додатна подршка- рекла је Љиљана Коковић и додала да ће Град и у будуће подржавати пројекте чији је крајњи циљ пружање једнаких шанси за све.

Представница Сектора за заштиту особа са инвалидитетом при Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Јулијана Станисављевић је рекла да је циљ обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом да се акцијама, као и институционалним деловањем, допринесе бољем положају особа с инвалидитетом. Она је такође додала да особе са инвалидитетом имају подршку овог Сектора свих 365 дана у години.

Отварање изложбе је обележено и наступом флаутиста, ученика Музичке школе „Исидор Бајић“ Катарине Теофанов и Уроша Грбића, којима се придружио и Роберт Габдракипов саксофониста, из Друштва за подршку особама са инвалидитетом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *