Музика спаја различите културе и нације: Други Pocket Globe у Еђшегу

Два концерта, врхунски џез уметници и прва слушаоница глобал-етно-џез музике –други циклус квалитетних музичких садржаја, Pocket Globe, поново је у културној станици Еђшег.
Први концерт заказан је за 17. новембар у 20.21 час, а наступиће Јовићевић/Mиклош/Војчински трио. У њиховом саставу преплићу се културе три различите земље: Јасна Јовићевић на дувачким инструментима (Србија), Силвестер Миклош на бубњевима (Мађарска) и Ksawery Wojcinski на контрабасу (Пољска). Они у музику уносе свежину својом оригиналношћу и слободном формом, а познати су по импровизацији, композицији и савременом приступу камерној џез музици.Њихов први албум проистекао је из џез радионица на којима су учествовали прошле године, у оквиру програма Артист ин Ресиденце (Уметник у гостима), а композиције са тог првенца Новосађани ће чути управо на Pocket Globe -у.
Улазница за овај концерт је 300 динара, а карту можете купити на следећем линку: http://bit.ly/JMWtrio
Карте ће бити у продаји и на улазу у КС Еђшег.

Већ наредне вечери, 18. новембра, стиже још један трио, који такође доноси звуке џеза. Ваби трио сачињен је од тројице виртуоза: Сава Ботић – електрични клавир, Даниел Море – бас и Немања Тасић – бубњеви. За себе кажу да инспирацију проналазе у природи која је неуједначена и заувек променљива и да теже да прикажу лепоту у пролазности, неуређености и једноставности. Концерт почиње у 20.21 час.
Улазница за овај концерт је 200 динара, а карту можете купити на следећем линку: http://bit.ly/WABItrio
Карте ће бити у продаји и на улазу у КС Еђшег.

Прво издање Pocket Globe слушаонице са разлогом ће предводити познати новосадски колекционар светске, добре музике – Диџеј Кило Кило.Поред вишегодисњег искуства у пуштању музике поседује и истанчан укус и способност да изненади слушаоца својом невероватном селекцијом и оригиналношћу. Музика са различитих страна света, добра забава, ђускање и уживање биће 30. новембра, такође у 20.21 час.
Улаз на прву Pocket Globe слушаоницу је слободан.
Информације о другом циклусу Поцкет Глобе-а можете пронаћи и на следећем линку:https://www.facebook.com/events/470547516891045/

Pocket Globeе има за циљ да Новосађанима представи велика имена актуелне светске музичке сцене, када говоримо о етно, џез и експерименталној музици, а која доносе спој различитих нација, култура, музике, инструмената. У првом циклусу одржана су три концерта у културној станици Еђшег, која су програмски била повезана са „братским”, београдским фестивалом Тодо Мундо.

извор: Нови Сад 2021

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *