Интерфест од 9. до 11. јула у Новом Саду

Омиљени новосадски фестивал вина Интерфест биће одржан од 9-11. јула на Тргу слободе. У помало измењеним околностима и након одлагања, због забране јавних окупљања, термин одржавања манифестације је померен за јул.

Број учесника фестивала биће мањи у поређењу са претходним годинама, због изостанка страних произвођача, а у вези са пандемијом вируса корона. Ипак, велики број домаћих произвођача из целе наше земље, без сумње ће задовољити укусе и најпробирљивијих винољубаца.

Српски винари у доба пандемије деле судбину остатка друштва. Највећи ударац за продају вина донеле су мере о затварању ресторана, а касније и смањење промета у ресторанима. Продаја вина у ресторанима за највећи број винара представља најзначајнији канал продаје. Чак и они винари који су своју продају до сада базирали на винском туризму, осећају последице због недостатка страних туриста.

Управо зато произвођачи вина и винска публика жељно ишчекују овогодишњи Интерфест, догађај на којем ће бити промовисан труд, рад и квалитет српских вина.

Иако се Интерфест одржава на отвореном простору, препорука је да сви учесници и посетиоци фестивала поштују препоруке о физичкој дистанци. На свим излагачким штандовима и столовима намењеним посетиоцима биће постављена средства за дезинфекцију руку, а најбоље време за безбеднију посету фестивалу је период од 19 до 21 час, тј. одмах по отварању сваке фестивалске вечери, када је из досадашњих искустава најмања посета. Сви који желе додатну меру опреза, могу користити и тунел за дезинфекцију, који је поставио Град Нови Сад поред катедрале, тачно наспрам фестивалског улаза.

Вино и музика су и даље у моди. Вино је ту да нас зањише уз музику у добром ритму и подсети да живот тече даље, без обзира на изазове којих смо и те како свесни.

извор: РТВ
фото: промо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *