49. МЕЂУНАРОДНИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ФЕСТ У АРЕНИ СИНЕПЛЕКС ОД 9. ДО 17. МАЈА

49. Међународни филмски фестивал ФЕСТ биће одржан у биоскопу Арена Синеплекс од 9. до 17. маја. Новосађани ће и ове године имати прилику да уживају у главном програму ФЕСТ-а који обилује најбољим филмским остварењима из претходне године и филмовима који су вишеструко награђивани на престижним светским филмским фестивалима. ФЕСТ ће бити одржан под слоганом „Повратак у будућност“ са намером да као највећа и најпознатија филмска манифестација у земљи и региону, допринесе значајнијем повратку публике у биоскопе који су били и треба да остану главна карика кинематографије.

Филмови ће бити приказани у сали број 5 у терминима од 17 и 19:30х, а у оквиру ФЕСТ-а, публика Арене Синеплекс имаће прилику да аплаузом поздрави део ауторске и глумачке екипе домаћег филма “Лихвар” у суботу 15. маја.
Улазнице за ФЕСТ по цени од 400 динара у продаји су на благајнама биоскопа Арена Синеплекс.

На предстојећем, 49. Међународном филмском фестивалу – ФЕСТ, премијерно у Новом Саду биће приказана четири овогодишња добитника најпрестижније награде у свету филма – Оскар. Публика ФЕСТ-а моћи ће да погледа филмове „Земља номада” редитељке Chloé Zhao, који је награђен Оскаром за најбољи филм, режију и главну глумицу (Frances McDormand), „Отац” Флориана Зелера, добитник у категоријама главна мушка улога (Антхони Хопкинс) и адаптирани сценарио (Флориан Зелер и Кристофер Хамптон), „Жена која обећава” чија је редитељка и сценаристкиња Емералд Фенел добила Оскара за најбољи оригинални сценарио, као и филм „Минари“ Lee Isaaca Chunga, који је добио Оскара за најбољу глумицу у споредној улози (Youn Yuh-jung). У ужем кругу избора за најбољи филм ван енглеског говорног подручја нашао се филм „Човек који је продао своју кожу” који је режирала туниска ауторка Каоутхер Бен Ханиа, који ће такође бити приказан на ФЕСТ-у у Арени.

Фестивал ће бити одржан уз поштовање свих мера Владе Републике Србије и Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19. Организациони тим фестивала као приоритет истиче здравље и безбедност публике, гостију и фестивалског тима.

Карте су у продаји по цени од 400 динара, а више о филмовима можете сазнати на сајту http://www.arenacineplex.com у секцији ФЕСТ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *