38. РАСПУСТИЛИШТЕ- ОМИЉЕНО МЕСТО ОКУПЉАЊА ТОКОМ РАСПУСТА

Од 24. до 30.  децембра, најмлађи Новосађани и сви остали посетиоци нашег града биће у прилици да уживају у близу 40 различитих културних догађаја који ће бити реализовани у оквиру зимског програма 38. Распустилишта. Распустилиште је мултидисциплинарна манифестација образовања и културе на којој учествују деца узраста од 4 до 14 година, а одржава се у континуитету  од 1983. године.

Распустилиште није само место окупљања најмлађих за време распуста, већ је и место где се деца образују, активно учествујући у разноврсним едукативним програмима. Деци је омогућено да се упознају са квалитетним уметничким садржајима, али и да кроз рад у радионицама учествују у стварању уметности.

Циљ Распустилишта је да се применом принципа „Покажи ми како, па ћу знати“ код деце развију културне потребе и навике, да се подстакне толеранција и прихвати различитост, да се развије критичко мишљење, као и да се деца уметнички образују и прихвате културу као пожељну, а не наметнуту обавезу. Од 2019. године организатор манифестације Распустилиште је Новосадски дечији културни центар, Радничка 20.

Комплетан програм 38. Распустилишта доступан је на линку:

https://nsdkc.rs/38raspustiliste/

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *