„Хероји Халијарда“ пред новосадском публиком – спектакуларна премијера у Арени Синеплекс

Филм „Хероји Халијарда”, који потписује глумац, сценариста и  редитељ  Радош Бајић,  свечано је приказан 11. октобра у новосадском биоскопу Арена Синеплекс, а пред почетак пројекције бројна публика поздравила  је у холу велики део ауторске и глумачке екипе, међу којима су аутор, као и глумци Нела Михаиловић, Нина Нешковић, Никола Ракочевић, Радован Вујовић, Милан Васић, Стивен Мур и други.  На црвеном тепиху дочекао их је председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је лично и у име Владе подржао идеју да се направи тај јединствен филм, инспирисан великом операцијом спасавања америчких пилота у Другом светском рату.  

РАДОШ БАЈИЋ: ПОСЛЕ СЕДАМДЕСЕТ ГОДИНА КОНАЧНО МОЖЕМО ДА ГОВОРИМО О „ОПЕРАЦИЈИ ХАЛИЈАРД“

Основна идеја филма била је да се прикаже другачији поглед на догађања у Другом светском рату, о којима нисмо смели да говоримо деценијама, објашњава редитељ Радош Бајић.

Извор: Покрајинска влада

 

НЕЛА МИХАЈЛОВИЋ: СРПСКА МАЈКА ЈЕ СИМБОЛ СНАГЕ, ДОБРОТЕ, БРИГЕ И ХРАБРОСТИ

Кроз лик Душице Јовић, глумица Нела Михајловић, каже, имала је задатак да прикаже најчистије мајчинске особине, а захваљујући дугогодишњој сарадњи с Бајићем, није јој било тешко да дочара тај лик, објашњава нам ова славна глумица.

ИГОР МИРОВИЋ: ФИЛМ ПРЕДСТАВЉА ОНО НАЈЧАСНИЈЕ У СРПСКОМ НАРОДУ

Покрајинска влада је прва подржала ово изузетно уметничко остварење, препознајући његову велику вредност, рекао је након премијере председник Покрајинске владе Игор Мировић, истичући да тај филм, кроз живот једне српске породице у специфичном историјском контексту, објашњава принципе на којима је опстајао српски народ и који ће, као и до сада, победити сва раслојавања која постоје унутар њега.

 

Извор/аудио: Војвођански новинар

Фото: Покрајинска влада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *