ФУДБАЛСКИ ЦЕНТАР “ВУЈАДИН БОШКОВ“ У ВЕТЕРНИКУ ДОБИЈА ТЕРЕН СА ВЕШТАЧКОМ ТРАВОМ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, у присуству председника Покрајинске владе Игора Мировића, потписали су Уговор о финансирању програма “Опремање фудбалског терена при фудбалском центру “Вујадин Бошков“ у Ветернику“. Покрајински секретаријат финансираће тај Програм са 45 милиона динара.

 – Захваљујем се Покрајинској влади на подршци у области спорта и честитам ФК “Војводина“ на инвестицији коју ћемо заједно спровести, а чији је Покрајина финансијер. Први пут ФК “Војводина“ имаће прави, квалитетан терен, ограду, јавну расвету, рефлекторе, односно најбоље услове за тренирање и за првотимце и за најмлађе селекције. Спорт је најбољи процес социјализације, а много тога се врти око фудбала. Фудбалски центар “Вујадин Бошков“ је заслужио да има терене као у Холандији. Овај пројекат је још једна коцкица у заједничком мозаику Покрајине и Града, а много тога нас у будућности очекује, јер нам је циљ да развијамо овај део Србије. Као Град уређујемо Позоришни трг, од Успенске цркве до Градске куће, а Покрајина сређује Српско народно позориште које ће заблистати новим сјајем – нагласио је градоначелник Вучевић.

 Према речима Игора Мировића, до краја године биће завршен најсавременији терен, а тиме ће се допринети стварању генерација нових спортских асова.

– ФК “Војводина“ има дугу традицију, основана је 1914. године, а ми као Новосађани имамо обавезу да тај клуб помогнемо. Пре две године смо обновили фудбалски терен у Суботици, током ове и наредне завршавамо терен и стадион у Зрењанину, а до краја 2021. ћемо помоћи комунално уређење новог спортског комплекса у Бачкој Тополи, који се гради приватним средствима и средствима мађарске Владе – изјавио је Мировић.

 Председник ФК “Војводина“ Драгољуб Самарџић захвалио се руководству Града и Покрајине на томе што препознају потребе клуба.

 – Изградњом терена са вештачком травом продужићемо активности на много више сати, што нам је преко потребно. Осим првотимаца, тај терен ће користити омладинци који траже свој простор. Они вредно раде и надају са да ће једног дана постићи врхунске резултате, али најважније је што ће постати здрави и добри људи, физички и ментално спремни за живот – закључио је Самарџић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *