У Темерину се реконструише чак осамнаест улица

Општина Темерин добила је 153 милиона динара на конкурсу Фонда за капитална улагања АП Војводине, а тај износ , уз 50 милиона које је сама општина  издвојила из буџета, биће искоришћен за прву фазу реконструкције 18 улица у том месту. Актуелне радове у Улици липа и Танчић Михаља обишао је, у пратњи локалних званичника и представника Фонда,  председник Покрајинске владе Игор Мировић.

„До сада је урађено седам од планираних 12 километара асфалта, а реакције мештана су одличне. Собзиром на то да ниједна улица до сада није имала завршни слој асфалта, ово је први пут после 40 година да ће наши грађани имати потпуно реконструисане улице“, објашњава председник општине Младен Зец.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић истиче да је реч о великом послу реконструкције улица широм Војводине, те да је циљ да се стигне до сваког грађанина, сваке куће, како би квалитет живота људи био унапређен.

„Темерин је само једна од тридесетак општина у покрајини у којима смо почели реконструкцију, а за читав посао издвојено је више од седам милијарди динара.  Најпре смо почели са реконструкцијом у Новом Саду, по основу три уговора вредна две милијарде и двеста милиона динара. Ту су и многе друге, мање локалне самоуправе. Сматрам да је ово велика ствар и важна вест јер никада до сада није улагано толико новца у тај сектор. Осим тога, Покрајинска влада финансијски учествује и у другим пројектима, међу којима је реконструкција државног пута првог реда код Сремских Карловаца, која би требало да почне у августу“, навео је Мировић.

 

 

Текст и фото: Војвођански новинар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *