U Sremskim Karlovcima proglašena vanredna situacija

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i sprovođenja operativnih mera zaštite od širenja, na teritoriji opštine Sremski Karlovci  juče je proglašena  vanredna situacija.

Kako je navedeno u odluci predsednika opštine Sremski Karlovci Nenada Milenkovića objavljenoj na službenom sajtu opštine odluka o vanrednoj situaciji stupa odmah na snagu.

Vanrednom situacijom zabranjuju se okupljanja na javnom mestu više od 10 osoba u zatvorenom i otvorenom, korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara.

Takođe, zabranjeno je i organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija, a ugostiteljskim objektima ograničen je rad u zatvorenom delu objekta do 21.00 čas, a u bašti do 23.00 časa.

Za jednim stolom u ugostiteljskim objektima mogu da sede dve osobe, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletne osobe ili osobe koje žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Obavezno je nošenje maski u svim ugostiteljskim objektima, kao i obezbeđivanje sredstava za dezinfekciju ruku na svakom stolu.

Zaštitne maske obavezno je nositi u trgovinskim objektima, na pijaci, radnom mestu u zatvorenom, a hronični bolesnici imaju obavezu da maske nose i na otvorenom.

Od početka epidemije virusa korona, na teritoriji Sremskih Karlovaca, zaključno sa 03. avgustom obolelo je ukupno 43 građana.

Trenutno je na teritoriji te opštine 22 aktivna slučaja zaraženih virusom korona.

izvor: RTV
foto: novisad.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *