Учитељ из Панчева, најбољи едукатор Србије 2020. године, организује хуманитарне часове за помоћ деци

 Учитељ из Панчева Предраг Старчевић, добитник признања “Најбољи едукатори Србије 2020“, организовао је преко распуста хуманитарне часове за децу из Србије, а сада покреће и акцију помоћи деци Африке, посебно погођeнoj пандемијом ковида-19.

 Панчевачки учитељ Предраг Старчевић организовао је за време распуста акцијуМој лепи, едукативни распуст“у којој је окупио бројне угледне личности. Захваљујући хуманитарни часовима које су држали познати уметници, научници и спортисти, деца широм Србије добила су нова сазнања из разних области, а њихови родитељи и сви људи добре воље били су у прилици да донирају новац као помоћ деци Африке.

Зашто баш деци Африке? Одговор иницијатора акције изненађујуће је једноставан: „За мене, као учитеља, не постоје наша деца и њихова деца“. Он подсећа да је Африка већ деценијама континент који умире, да њихова деца немају ни пијаћу воду,а да је у околностима пандемије свет сасвим заборавиона њих, те не могу да рачунају ни на маске , ни на сапуне, а ни вакцине против вируса корона неће им бити доступне у скорије време.  Зато ће, каже, сав приход од хуманитарне акције „Пружимо руку пријатељства, саосећања и љубави деци Африке“ бити послат деци сиромашне школе у Гамбели, у Етиопији. Иначе, наводи он, у тој области има око 350.000 људи избеглих из двадесетогодишњег рата.

Како би помогао и деци у Србији, Предраг Старчевић дариваће новчани део награде “Најбољи едукатори Србије 2020”, коју му је доделило Удружење “Живојин Мишић”. Износ од 40.000 динара намерава да уплати дечјем одељењу неке болнице у Србији, или организацији која се бави лечењем деце од рака.

Наглашава и да ће се његови ученици својим ликовним радовима прикључити акцији за помоћ афричкој деци јер,како подсећа овај племенити учитељ, „ деци у Африци за време пандемије ништа друго ни не можемо послати – осим мало новца, саосећање и љубав“.

Уколико и ви желите да уплатите донацију и на тај начин искажете своје доброчинство, као и саосећање са афричком децом у овим тешким тренуцима, Предраг Старчевић вас позива да се прикључите њему и доброчинитељима који су већ препознали значај ове племените идеје.

Рачун: Банка Интеза 160-6000000818505-89, позив на број 160-1-73, уз назнаку „Донација за хуманитарну помоћ деци Африке“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *