УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ „#МОГУ.И.ЈА“

Градска управа за спорт и омладину Града Новог Сада – Канцеларија за младе реализовала је пројекат „#могу.и.ја“, који је финансијски подржао Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

У децембру су одржане четири онлајн радионице, намењене ученицима средњих школа, на теме побољшања положаја особа са инвалидитетом у друштву и развијања друштвеног активизма младих. Радионице су реализовали вршњачки едукатори Милана Матковић и Лазар Парошки, који су на такмичењу „Светионик знања 4.0“, у конкуренцији 60 средњошколаца из 15 локалних самоуправа, са том идејом освојили награду публике.

Вршњачки едукатори су осмислили и презентовали креативне онлајн садржаје преко Зум платформе, уз подршку и координацију Канцеларије за младе, а све радионице реализоване су из „Омладинског ОК клуба“, где су снимљени и кадрови за краткометражни видео који је режиран од стране тима младих.

Остварена је сарадња са Општином Србобран, Средњом школом ,,Светозар Милетић“ из Новог Сада, и Гимназијом и економском школом ,,Светозар Милетић“ из Србобрана, а покренута је и инстаграм страница @mogu.i.ja. са поруком „Интернет укључи – особе са инвалидитетом у друштво прикључи!“ где млади могу да се информишу о овој веома важној теми.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *