URUČENI KLJUČEVI NOVIH STANOVA PRIPADNICIMA SNAGA BEZBEDNOSTI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom obišao novoizgrađeni stambeni blok u novosadskom naselju Jugovićevo gde su pripadnicima snaga bezbednosti uručeni ključevi za stanove. U pitanju je projekat izgradnje najvećeg stambenog bloka za pripadnike snaga bezbednosti u više gradova, koji je iniciran kako bi se ojačao sistem nacionalne bezbednosti i građanima omogućili bolji uslovi za život i kupovinu stanova. Izgradnju zgrada za kolektivno stanovanje i komunalnu i ostalu infrastrukturu unutar stambenog kompleksa finansira Republika Srbija, dok Grad Novi Sad pokriva troškove izgradnje nedostajuće infrastrukture u funkciji stambenog kompleksa. Tokom ovog meseca u naselju Jugovićevo biće useljeno 548 stanova.

– Ovo je slika nove, snažnije, bolje Srbije, kao i novog perioda u razvoju Novog Sada. Država je još jednom na delu pokazala da brine o onima koji vode računa o našoj bezbednosti i čuvaju naše živote. Ovo je stambeni blok za naše vojnike, policajce, pripadnike službi bezbednosti, porodice palih boraca, ratne vojne invalide, kojima dugujemo najveću zahvalnost za našu slobodu, sigurnost i sve ono što imamo danas. Parcela koja je decenijama bila zaparložena, u zapećku na mapi grada, danas je moderno i prelepo naselje povezano sa bulevarima i ostalim delovima grada. Zahvaljujući svemu onome što planski, savesno i odgovorno radimo u prethodnih devet godina, sada smo u stanju da, kao lokalna samouprava, izdvojimo milijardu i po dinara i investiramo ih na ovom lokalitetu, pored onoga što država investira. U Jugovićevu neće biti samo 1972 stana za pripadnike snaga bezdnosti, nego će biti izgrađena i nova osnovna škola i obdanište, kao i najveći atletski centar u Srbiji. Hvala Vladi Srbije na podršci i na svemu što radi za našu zemlju koja proteklih godina doživljava svojevrsni investicioni bum u svakom segmentu, a sa njom i naš grad, jer to je nešto o čemu smo mogli samo da sanjamo, a danas realizujemo. Nećemo stati na tome, već nastavljamo realizaciju novih planova – rekao je gradonačelnik Vučević.

Tom prilikom predsednica Vlade Ana Brnabić uručila je 14 ključeva novim stanarima i zahvalila svim pripadnicima službi bezbednosti na svemu što rade kako bi se građani osećali bezbedno i sigurno.

– Prve porodice će se ovde useliti već večeras i želim im da uživaju u novim stanovima. Svi stanovi, koji su predviđeni prvm fazom izgradnje u Novom Sadu, već su prodati, tako da će baš u ovde krenuti izgradnja dodatnih stanova, i to već do kraja leta – poručila je Ana Brnabić.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević je rekla da to resorno ministarstvo kontinuirano radi na poboljšavanju uslova svih kategorija stanovništva, a da su se u julu 2019. godine, izmenom zakona, stekli uslovi kojima je omogućeno da i druge grupe građana, sem pripadnika policije i vojske, kupuju stanove po izuzetno povoljnim uslovima, a to su kategorije boraca, porodice palih boraca, ratnih i mirnodopskih vojnih invalida.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je podsetio da je predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo taj projekat 2018. godine, i da je on prvi predsednik u modernoj istoriji Srbije koji je posle više decenija sistemski pristupio rešavanju stambenih problema pripadnika snaga bezbednosti i boračke populacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *