Уручена „Златна пера“ Друштва новинара Војводине

 Друштво новинара Војводине организовало је у среду, 21. фебруара, свечано уручење престижне струковне награде „Златно перо“, коју већ 14 година додељује колегама које су, по оцени комисије и одлуци Управног одбора, дале посебан допринос тој професији.

Свечаност је одржана у модерном здању Радио-телевизије Војводине, а осим чланова ДНВ-а и осталих колега, присуствовали су  и генерални директор РТВ-а Горан Караџић, гости и сарадници – делегати Покрајинског секретаријата за културу, информисање и односе с верским заједницама (помоћник покр. секретара Драган Трапарић) и Градске управе за културу (начелница Управе Зорица Шијак) , као и изасланик потпредседника Владе Србије и министра Милоша Вучевића (Предраг Рајић).

Добитници признања за 2022. годину су дугогодишња уредница дечјег часописа на русинском „Заградка“ Меланија Римар, бивши уредник и један од оснивача „Сремских новина“ Јован Вуковић, дугогодишњи уредник документарно-образовног програма Радио Београда 2 и аутор легендарне емисије „Говори да бих те видео“ Драгослав Симић, проф. др Биљана Ратковић Његован са Факултета техничких наука и редитељ и новинар РТВ-а Горан Вукчевић.  С обзиром на то да су „Златна пера“, услед непредвиђених околности у претходном периоду, додељена са закашњењем, председник ДНВ-а Петар Кочић уручио је Златно перо и добитници за 2021. годину, доскорашњој уредници култне емисије „Знање-имање“ Јасмини Никитовић Стојичић. 

Домаћин скупа, генерални директор РТВ-а Горан Караџић, истакао је у поздравном говору да му је част што је Друштво новинара Војводине одлучило да свој јубилеј, 120 година традиције (пошто ДНВ баштини традицију Удружења српских књижевника, новинара и уметника – Змај, основаног 1904) , обележи управо у новом, модерном здању покрајинског јавног сервиса.  Честитајући лауреатима, изразио је очекивање да ће додела Златних пера ДНВ-а на том месту постати традиционална свечаност.

Говор генералног директора РТВ-а Горана Караџића

Председник Друштва новинара Војводине Петар Кочић, иначе новинар Радио Београда, истакао је да је заједничко за свих пет добитника Златног пера (као и претходну добитницу Никитовић Стојичић), да имају веома богату професионалну биографију, те да је „жеља руководства ДНВ-а да упути младе колеге на примере које треба следити“.

Обраћање председника ДНВ-а Петра Кочића

У име награђених, обратила се проф. др Биљана Ратковић Његован, тренутно члан Управног одбора РТВ-а. Она је захвалила колегама на признању истакавши да се у свом вишедеценијском истраживачком и научном раду у области комуникологије и медија водила  Хегеловом мишљу да „ништа велико на свету није постигнуто без љубави“, те да се и дан-данас,  као ментор на докторским студијама, води управо тиме.

Обраћање проф. др Биљане Ратковић Његован
Председник ДНВ-а Петар Кочић (лево) и добитник Златног Пера Горан Вукчевић
Добитница „Златног пера“ Меланија Римар
Добитник „Златног пера“ Драгослав Симић
Добитник „Златног пера“ Јован Вуковић
Добитница Златног пера Јасмина Никитовић Стојичић

 

Фото: Никола Стојановић

Текст: Војв. новинар

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *