Улагање у предузетничку инфраструктуру и стартапе у Војводини

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић посетио је Пословни инкубатор Суботица, где је са управом разговарао о подршци пословним инкубаторима у Војводини, као и о унапређењу њиховог пословања, са циљем побољшања пословне климе за стартап предузећа.

Одговарајући на питања медија, секретар Иванишевић је истакао да је Пословни инкубатор Суботица један од добрих примера како се привреда помаже, и захвалио директору на успешном дугогодишњем пословању.

„Сви ми који смо одговорни за привреду на територији АП Војводине морамо да сарађујемо. Управо та сарадња бизнис инкубатора, слободних зона, привреде и универзитета важна је да бисмо остали оно што јесмо“, рекао је Иванишевић наводећи да је на Међународној изложби у Дубаију јасно истакнуто да је Војводина центар ИТ индустрије и дигиталне пољопривреде у читавом региону.

„Покрајинска влада посебним програмима развоја помаже рад бизнис инкубатора. Данашња посета има циљ да се направи јединство између Инкубатора, Економског факултета и слободне зоне са идејом да се развију посебни програми краће и брже обуке у сектору информационо-комуникационих технологија за лица која су факултетски образована, а у складу с потребама тржишта рада“, рекао је Иванишевић.

Пословни инкубатор Суботица, који постоји од 2006. године, конципира свој рад тако да пружа подршку развоју малих и средњих предузећа и предузетништва, као и техничке, пословне и едукативне услуге својим корисницима – „станарима“.

Поред тога, самом пословном климом коју гради већ годинама, уз адекватну инфраструктуру, Инкубатор се показао као веома ефикасан за раст и развој предузећа.

Према речима директора Пословног инкубатора Суботица Срђана Ивановића, најважнија мисија је управо помоћ и подршка станарима, којих тренутно има једанаест, како на локалном, тако и на покрајинском нивоу, онима који су тек основали фирме, али и онима који послују већ неколико година.

У оквиру свог образовног сектора, Пословни инкубатор Суботица организује обуке сходно потребама предузетника – од основног пословања, преко дигиталног маркетинга, до пројектних манифестација, а бави се и хуманитарним радом и донаторством.

Обилазећи пословни простор, секретар Иванишевић се уверио да су капацитети Пословног инкубатора Суботица тренутно попуњени, да су профили станара разноврсни, а компаније нису старије од две године.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *