ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА НОВОГ САДА НА ГЛАВНОМ ГРАДСКОМ ТРГУ

Нове просторије Туристичке организације Новог Сада смештене су у Пословном центру “Аполо“ у самом центру града, у непосредној близини Градске куће. Према речима директора ТОНС-а Бранислава Кнежевића, након десет година, добили су фантастичан простор на правом месту и спремни дочекују Европску престоницу културе када се очекује значајан прилив туриста. Нове просторије обишао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је рекао да је поносан што ТОНС коначно има своју кућу, на једној адреси.

– Чим сам чуо да је компанија “Мек Доналдс“ донела одлуку да другачије функционише, одмах сам иницирао да овај простор добије Туристичка организација, јер тако репрезентативних простора у власништву Града више нема у центру. Веома је битно да они буду видљивији за туристе. Ово је супер атрактивна локација и доста смо уложили у сређивање просторија. Не може се јефтином демагогијом показати снага града, већ заиста мора да се инвестира. ТОНС много доприноси промоцији Новог Сада, а данас су са нама винари са територије града које такође треба подржати и оснажити. Прошла година је у смислу туризма ипак била боља од 2020. Било је 70 посто више туриста и остварено је 90 посто више ноћења, захваљујући важним догађајима као што су Пољопривредни сајам, Фестивал Егзит, Стеријино позорје, Номус и слични. За дочек Нове године били су заузети сви смештајни капацитети, нигде није било места и то је плус за привреду града, за све услужне делатности. Не ради се само о директним приходима у градску касу, већ о свему ономе што снажи привреду, односно није тема само боравишна такса, већ свеукупан амбијент у граду – нагласио је градоначелник Вучевић.

Укупна нето површина пословног простора износи 879,70 м2 (П+2 спрата). Замењене су комплетне унутрашње инсталације грејања, струје и рачунарске мреже, а постављени су нови подови, плафон, санитарна опрема, као и преградни стаклени зидови чиме су формиране канцеларије.

– Нови простор је обогаћен новим садржајима и максимално је прилагођен туристима. Има много репрезентативних материјала, а сада смо добили и конференцијску салу за медијску промоцију и одржавање мањих семинара. Надамо се да ћемо у години ЕПК вратити ниво туристичке посете на онај из 2019. године, а можда буде још и боље – истакао је  директор ТОНС-а Бранислав Кнежевић и захвалио се Граду на томе што улаже у сектор туризма и доприноси његовом развоју. Уређење просторија за ТОНС подразумевало је и радове на делу фасаде Пословног центра “Аполо“ који су изведени према конзерваторским условима Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *