Три и по деценије безусловне размене енергије са публиком – Атеист Реп слави велики јубилеј

Три и по деценије безусловне размене енергије са публиком – Атеист Реп слави велики јубилеј у Хали 2 Новосадског сајма
Обележавање јубилеја новосадске панк-рок групе Атеист Реп се све више приближава. Шестог априла се Матори покварењаци, како сами себе називају, враћају у град и обележиће 35 година постојања у Хали 2 Новосадског сајма, што је озбиљан број за један бенд и када су у питању светске прилике. Три и по деценије безусловне размене енергије са публиком широм Балкана, али и Европе. Три и по деценије активног учествовања на музичкој сцени, снимања албума и концертних турнеја.
Жесток звук, препознатљив хумор, широк дијапазон песничке нарације, гротескни јунаци њихових песама, увек зрела критика постојећег стања, вечита, али ненамерна актуелност је оно што их прати током читаве каријере.
Своју панк-рок летелицу су измаштали 1988. године у новосадском клубу Машинац на концерту Рамба Амадеуса, да би је неколико месеци касније и званично створили, представили публици и све до данашњег дана упркос свим турбуленцијама, невременима и изазовима кроз које је пролазио читав регион је нису угасили. Њихова панк- рок летелица је и даље упаљена и ради под пуним гасом. Доктор Поп, Радуле и другари су и даље присутни на сцени, и даље успевају да са сваким албумом направе помак даље, да задрже стару публику, али да придобију и млађе снаге што се најбоље види на њиховим живим наступима, што само говори о томе колико је Атеист Реп заправо извршио један од највећих утицаја на Балкану када је у питању свирање и развој рокенрол сцене која без њих дефинитивно не би дисала како данас дише.
После 35 година, Радуле, др Поп и другари и даље су на бини, а неки текстови и песме су данас актуелнији него икада, што само говори о томе да је бенд прошао тест времена и ако је у питању три и по деценије константног деловања, наводе организатори из Хале 2. Такође, оно што се не сме изоставити јесте то да је Атеист Рап бенд који је извршио један од највећих утицаја на свирање и развој панк-рок музике на овим просторима. За то је најбољи доказ све више и више публике, како оне коју су задржали током три и по деценије рада, тако и нових младих снага који се појављују на њиховим концертима.
Сада је и дошло је време да се прослави у истом граду где је све и почело, како за бенд тако и за њихову публику – 6. априла у Новом Саду. Домаћин слављеничког концерта ће бити Хала 2 Новосадског сајма, место које у последње време организује најпрестижније догађаје у Новом Саду када је у питању музика.
Шести април је резервисан за велики концерт Атеист Рап-а, резервисан је за Годину културе, Притиленд, саге о култним лимузинама Вартбург и Трабант, Др Попа, за Лопове и Жаце и све остале добро познате егзотичне и гротескне ликове и монтипајтоновске догађаје који су исприповедани и опевани у њиховим стиховима.
Атеист Рап не би био то што јесте да на својим концертима не даје прилику и млађим снагама да се представе публици. Овога пута ће то бити загребачка група Машинко, и новосадска група Пет Минута славе, који ће отворити сигурно догађај године када је у питању Нови Сад и рокенрол.
Организатори концерта а најављују аудио и визуелни спектакл који ће се дуго памтити, а заинтересовани улазнице за овај догађај могу пронаћи на свим Гигс Тикс продајним местима као и на онлајн Гигс Тикс продавници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *