Три дана до почетка Олимпијских игара у Токију

Само три дана остало је до почетка Олимпијских игара у Токију, корона „диктира“ правила, али без обзира на веома строге ковид протоколе, извесно је да ће „изгубити утакмицу“ против спортиста широм света.

Највећи број учесника стигао је већ у главни град Јапана.

Када добијете дозволу да уђете у земљу то у преводу значи следеће: били сте негативни на три теста у последња 72 сата и прошли сте процедуру од 11 корака на аеродрому, која „исцрпи“ и оне који долазе и оне који их контролишу.

Чак и пословично организовани Јапанци нису баш у потпуности сигурни шта је све дозвољено, а шта није, па све буде лакше када уместо три дана карантина добијете нешто „мекши“ режим.

Једино што се не може избећи су тестирања, али и ту има добра вест – не тестирају вас баш сваки дан, то раде прва три дана, потом на четири, дакле „само“ седам пута за три недеље.

Српски тим комплетираће се сутра доласком најбољег тенисера света Новака Ђоковића, не рачунајући атлетичаре, који се традиционално такмиче у другој недељи Игара.

Укупно 86 спортиста са српском заставом покушаће да „поправи“ резултат из Рија када је освојено осам медаља.

Српски тим одржаће у среду велику конференцију за медије у Токију, у четвртак је церемонија свечаног отварања, а већ у петак прва такмичења и прилика за прве медаље.

извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *